23. října 2017 • 10:05

Jágrovo zranění? Calgary bude chybět, určitě vynechá tři utkání, tvrdí novinář

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění útočníka Jaromíra Jágra z víkendového utkání s Minnesotou (2:4) by nemělo být nijak vážné, ale vyžádá si odpočinek. Calgary totiž českého veterána umístilo na listinu zraněných hráčů a podle kanadského novináře Ryana Pikea by měl Flames chybět v nejbližších třech zápasech. Do hry by se tak mohl vrátit v noci z neděle na pondělí, kdy se v Calgary představí Washington s Jakubem Vránou.



Český útočník se zranil už ve čtrnácté minutě domácího utkání s Minnesotou, kdy se v útočném pásmu pokoušel vystřelit, ale Ryan Suter mu zablokoval a zlomil hůl. Jaromír Jágr už se ani nezapojil do obranného přesunu svého týmu a odjel na střídačku, odkud zamířil do útrob stadionu.

„Je velká škoda, že musel odstoupit. Hrál dobře, měl i šance,“ litoval hned po utkání trenér Glen Gulutzan. Jeho svěřenec má podle oficiálního vyjádření zranění v dolní části těla, proto se pravděpodobně opět jedná o třísla, která českou legendu trápila už v minulosti.

Kanadský klub tak umístil své číslo 68 na listinu zraněných hráčů a podle zámořských médií by mělo chybět minimálně tři zápasy. Flames čeká dvouzápasový trip do Nashvillu a St. Louis, bez Jaromíra Jágra by se pak měly obejít i z pátka na sobotu v domácím duelu s Dallasem.

Calgary si tak bude muset pomoci z farmy ve Stocktonu. Fanoušci si přejí povolání Marka Jankowského, který se velmi dobře jevil v přípravě, ale do prvního týmu se nedostal. Šanci by tak mohl dostat teď, přestože se jedná o centra. Na pravé křídlo by se tak v případě jeho povolání stěhoval někdo jiný.

VIDEO: Jágr odstoupil z utkání s Minnesotou už v první třetině

Góly

Domácí: 39:32. Monahan, 40:43. Versteeg

Hosté: 24:49. Stewart, 50:33. Suter, 52:08. Spurgeon, 58:57. Winnik

Sestavy

Domácí: M. Smith (Läck) – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Jágr, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Ferland, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Lazar, F. Hamilton.

Hosté: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Reilly, Quincey, Olofsson – Stewart, M. Koivu (C), Zucker – Kunin (A), E. Staal, M. Foligno – Cullen, Ennis, Winnik – Eriksson Ek, Z. Mitchell.

Rozhodčí

Meier, McIsaac – Nansen, Cameron

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

18 436 diváků

V kabině Calgary panuje po výhře dobrá nálada, u čehož nemůže chybět ani Jágr
V kabině Calgary panuje po výhře dobrá nálada, u čehož nemůže chybět ani Jágr

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud