6. listopadu 2017 • 00:30

Kuriózní trejd v NHL! Hvězdu Colorada vyměnili do Ottawy během zápasu

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je konec ve velkém stylu! Kanadský útočník Matt Duchene sice nastoupil za Colorado v nočním utkání na ledě Islanders, ale už během první třetiny z něho odstoupil. Zranění? Ne, výměna! Kuriózní situaci zavinila velká dohoda Avalanche s Ottawou a Nashvillem, o které se spekulovalo v posledních dnech. Oficiálně byla zpečetěna až během zmíněného zápasu v New Yorku, po němž hvězdný útočník nabral směr Kanada. V rámci velké výměny se stěhovali i další hráči a volby v draftu.



Vyměnit hráče během zápasu? Pro kluby NHL zřejmě žádný problém. Útočník Matt Duchene to zažil na vlastní kůži, když odehrál na ledě Islanders celkem jednu minutu a 59 vteřin, po nichž byl stažen a poslán do kabiny. Když si svlékal výstroj, už mohl přemýšlet nad cestou do Kanady.

Hvězdného útočníka, kterého se generální manažer Joe Sakic pokoušel vyměnit už v předešlé sezoně i během léta, čeká angažmá v Ottawě. Ta za něj poslala do Colorada zkušeného brankáře Andrewa Hammonda, který se zatím stěhuje v rámci AHL.

Avalanche navíc získali velkou naději do útoku. Osmnáctiletý útočník Shane Bowers zatím nastupuje na univerzitě a jeho práva už cestují poté, co ho Ottawa vybrala jako 28. hráče letního draftu.

Kdo co získal v rámci velké výměny Matta Duchena?

Ottawa: Matt Duchene (Colorado).
Colorado: Andrew Hammond, Shane Bowers, volba v 1. a 3. kole draftu 2018 (Ottawa) + Vladislav Kamenev a Samuel Girard (Nashville).
Nashville: Kyle Turris (Ottawa).

Senators navíc poslali do Denveru také volby v prvním a třetím kole příštího draftu. Do transferu však byl zařazen i Nashville, který poslal do Colorada devatenáctiletého obránce Samuela Girarda, který už si v této sezoně připsal pět startů se slušnou bilancí jednoho gólu a dvou asistencí.

Společně s ním se k Avalanche stěhuje i ruský univerzál Vladislav Kamenev, který má na kontě dva starty v NHL a aktuální sezonu začal na farmě v AHL.

A co z této výměny získá Nashville? Práva na útočníka Kylea Turrise. V jeho případě byl přesun z Ottawy podmíněn tím, že podepíše kontrakt na šest let, protože stávající smlouva mu vyprší po sezoně. Nashville ho tak hned po konci ročníku neztratí a Senators pomohl k získání Matta Duchena.

Duchene během utkání s Islanders odstoupil a opustil halu jako hráč Ottawy

Aby těch kuriozit nebylo málo, příběh Matta Duchena bude ještě zajímavý. Colorado totiž po utkání na ledě Islanders nasedlo na letadlo a nabralo směr Stockholm, kde v pátek a v sobotu odehraje regulérní utkání NHL v rámci Global Series. A můžete hádat proti komu. Ano, proti Ottawě!

Matt Duchene, jenž se před dvěma lety zúčastnil i zlatého mistrovství světa v Praze a Ostravě, tak bude mít dostatek času, aby se s bývalými parťáky rozloučil. A dokonce je hned může obrat o další body do tabulky.

Součástí výměny je i Kyle Turris. Ottawu mění za Nashville, kde podepsal smlouvu na šest let
Součástí výměny je i Kyle Turris. Ottawu mění za Nashville, kde podepsal smlouvu na šest let

Góly

Domácí: 04:05. Mayfield, 12:58. Eberle, 21:33. Leddy, 24:24. Leddy, 29:46. Boychuk, 41:23. Eberle

Hosté: 20:40. MacKinnon, 33:02. Landeskog, 59:30. Kerfoot, 59:51. Kerfoot

Sestavy

Domácí: Greiss (Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, Mayfield, D. Seidenberg, Pulock – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck (A). Hlavní trenér: Doug Weight.

Hosté: J. Bernier (Varlamov) – Barberio, E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Zadorov, Bigras – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Andrighetto, Duchene, Jakupov – G. Bourque, Söderberg, Comeau – Greer, Kerfoot, Grimaldi. Hlavní trenér: Jared Bednar.

Rozhodčí

Jon McIsaac, Dean Morton. Čároví: Steve Barton, David Brisebois

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

10927 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud