18. ledna 2018 • 07:00

To byly hody! Jeřábek má první gól v NHL. Pálili i Pastrňák, Krejčí a Kaše

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | David Krejčí přispěl ve středečním utkání NHL gólem a přihrávkou k výhře Bostonu 4:1 nad Montrealem. Za Bruins, kteří bodovali ve čtrnácti utkáních v řadě, skóroval také David Pastrňák. V dresu poražených vstřelil svou premiérovou branku v soutěži Jakub Jeřábek. Ondřej Kaše pomohl gólem a asistencí k vítězství Anaheimu 5:3 nad Pittsburghem.



eřábek vyšel v úvodních sedmnácti utkáních bodově naprázdno, ale minule si připsal první dvě přihrávky a proti Bostonu zažil i radost ze vstřelené branky. Český obránce otevřel skóre po 31 sekundách hry, když si jeho nahození od levého mantinelu srazil do vlastní sítě Zdeno Chára.

"Myslel jsem, že to nebyl můj gól. Nebyla to dobrá střela a domníval jsem se, že to šlo od (Maxe) Paciorettyho, ale později mi řekli, že to tam srazil (Zdeno) Chára," komentoval svou trefu Jeřábek pro deník Montreal Gazette.

Osmnáctým zásahem v sezoně brzy vyrovnal nejlepší český střelec v soutěži Pastrňák. "Když prohráváte o gól, zvláště od první minuty, není to ještě takový problém. Náš tým má vnitřní sílu, už to během sezony mnohokrát dokázal. Věděli jsme, že je před námi stále skoro celý zápas a zabojovali jsme," uvedl domácí útočník Brad Marchand.

Boston se ujal ve druhé třetině vedení po akci Krejčího, po jehož přihrávce se prosadil se štěstím Ryan Spooner. Domácí útočník chtěl ještě vylepšit pozici pro spoluhráče a jeho pas se odrazil od brusle Jonathana Drouina za záda Careyho Price. V poslední části pojistili výhru Brad Marchand a Krejčí, který trefil při power play soupeře opuštěnou branku.

"Udělali jsme pár chyb v obraně a přestali hrát," mrzelo Jeřábka, který si z týmu jako jediný připsal do statistiky +/- plusový bod. "Odehráli jsme špatný zápas. Vypadalo to, jakoby nikdo nechtěl puk. A jejich útok je jeden z nejlepších v lize. Když jim hru neznepříjemníte a nabídnete jim šance, donutí vás za to pykat," doplnil kapitán Montreal Max Pacioretty.

Zápas měl specifický náboj pro trenéra Claudea Juliena, který přijel do halvy Bruins poprvé od loňského vyhazovu v roli soupeře. Zkušený kouč v Bostonu strávil deset let a s týmem získal v roce 2011 Stanleyův pohár. Od domácích fanoušků sklidil velký potlesk. "Bylo to hodně emotivní. Nikdy na působení v Bostonu a na to, co tu pro mě udělali, nezapomenu. Ale jsem rád, že je už ten zápas za mnou. Jsem trenérem a vždy se snažím mít emoce pod kontrolou. Nebylo to lehké," řekl Julien, který byl zklamaný z výkonu svých svěřenců.

VIDEO: Podívejte se na "české" góly v sestřihu zápasu Bostonu s Montrealem

Anaheim rozhodl o výhře ve druhé třetině, kdy čtyřmi trefami odpověděl na gól Jevgenije Malkina. Ruský útočník dal 20 branek za Pittsburgh už v desáté sezoně, což se povedlo v klubové historii jen třem dalším hráčům - Jaromíru Jágrovi, Mariu Lemieuxovi a Sidneymu Crosbymu.

Kaše asistoval u druhé branky a poté korunoval úspěšnou pasáž domácích ze samostatného úniku, který zakončil bekhendovým blafákem. Český útočník mohl v úvodu poslední části přidat i pátý gól, ale tyč byla proti. "Hrají stylem nahoru dolů, hodně střílejí. Otevírají tím prostor v obraně a může se jim stát, že jim někdo ujede. Měli jsme i štěstí na odrazy a dokázali šance využít," řekl útočník Anaheimu Chris Wagner, který skóroval v oslabení.

Ducks vstřelili čtyři branky v jedné třetině po téměř roce. Obhájci Stanleyova poháru ještě zdramatizovali zápas dvěma góly, ale při hře bez brankáře inkasovali popáté. Kaše byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, v posledních třech zápasech nasbíral pět bodů (3+2).

NHL:

Boston - Montreal 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky:
7. Pastrňák, 23. Spooner (Krejčí), 44. Marchand, 57. Krejčí - 1. Jeřábek. Střely na branku: 32:22. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Marchand, 3. Rask (všichni Boston).

Anaheim - Pittsburgh 5:3 (0:1, 4:0, 1:2)
Branky: 25. Rakell, 26. Henrique, 30. Wagner, 39. O. Kaše, 60. H. Lindholm - 19. Malkin, 49. Kessel, 55. Guentzel. Střely na branku: 33:33. Diváci: 17.291. Hvězdy zápasu: 1. Fowler, 2. O. Kaše (oba Anaheim), 3. Kessel (Pittsburgh).

David Pastrňák inkasoval i několik tvrdých hitů
David Pastrňák inkasoval i několik tvrdých hitů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud