28. dubna 2018 • 06:27

Winnipeg vykradl Nashville, Hellebuyck zapsal hned 47 zákroků

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvním souboji dvou nejlepších týmů základní části NHL zazářili hokejisté Winnipegu, kteří porazili Nashville na jeho ledě 4:1. Zářil americký gólman Connor Hellebuyck, jenž zaznamenal 47 zákroků a dařilo se i útočníkovi Markovi Scheifelemu, který dvakrát skóroval. Naopak domácí Pekka Rinne po dvou třetinách střídal.



"Myslím, že jsme hráli dobře. Kluci přede mnou dobře blokovali a čistili prostor, abych střely viděl," uvedl Hellebuyck, jenž vytvořil nový klubový rekord v počtu chycených střel v utkání play off. Překonal tím výkony Johana Hedberga a Ondřeje Pavelce, kteří si připsal o deset zásahů méně.

Hellebuyck odolal úvodnímu tlaku Nashvillu, který ho v první třetině zasypal dvaceti střelami. Winnipeg byl mnohem produktivnější a v 15. minutě udeřil z dorážky Brandon Tanev. Další dvě branky přidali hosté v prostřední části. Z jejich deváté střely v zápase zvýšil po dalším závaru Paul Stastny a z rychlého protiútoku se prosadil Scheifele. Chvíli předtím mohl snížit Filip Forsberg, ale jeho ránu zastavila tyč.

"Byli jsme efektivní," přiznal Stastny. "Naše góly vyplývaly z toho, že jsme hráli jednoduše. Tlačili jsme se do brány a z toho vznikaly naše gólové šance. Jakmile jsme od takové hry upustili a snažili jsme se v našich protiútocích ještě přihrávat, nebo sami projít, dostali jsme se do potíží," vysvětlil.

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - Winnipeg

Nashville, nejlepší tým základní části, se dočkal až na začátku třetí třetiny, v níž zakončoval Kevin Fiala nádhernou kombinaci střelou do prázdné branky. Hellebuyck, který inkasoval po 163 minutách, už ale více soupeři nepovolil. Výhru Winnipegu, jenž vyslal v utkání o 29 střel méně než soupeř, zpečetil při závěrečné powerplay Scheifele."

Nejsme neporazitelní. Upřímně řečeno, tohle byl pravděpodobně náš nejlepší zápas v play off a jeden z nejlepších v celé sezoně. Jen jsme neměli štěstí na odrazy, ale to se stává. Jsme v pohodě, spát budeme dobře a na další utkání budeme zase připraveni," podotkl obránce Nashville P. K. Subban.

Výsledek:

Západní konference:

Nashville - Winnipeg 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky: 42. Fiala - 38. a 60. Scheifele, 15. Tanev, 30. Stastny. Střely na branku: 48:19. Diváci: 17.307. Hvězdy zápasu: 1. Hellebuyck, 2. Scheifele (oba Winnipeg), 3. Fiala (Nashville). Stav série: 0:1.

Brandon Tanev otevřel skóre v 15. minutě
Brandon Tanev otevřel skóre v 15. minutě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud