27. dubna 2018 • 11:40

Jediní neporažení! Vegas táhne nebeský gólman, Sharks ve frustraci

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatý rytíř kolem sebe zběsile máchá mečem. Pětkrát byl v letošním play off NHL vyzván na souboj, pětkrát odešel z kolbiště jako vítěz! Ke čtyřem setnutím Los Angeles přidali hokejisté Vegas v noci první vítězství v sérii druhého kola Stanley Cupu proti San Jose. Do té doby taktéž suverénním Sharks nasekali Golden Knights sedm branek a NHL má jasno: Tohle už není náhoda! Nováček zůstal jediným neporaženým týmem vyřazovací části!



O prodloužení své úžasné vítězné série rozhodli Golden Knights v domácí T-Mobile Areně už v první dvacítce, kterou ovládli 4:0. První tři branky Vegas padly v rozmezí 91 vteřin, skórovali Eakin (4:31), Haula (4:57) a Marchessault (6:02). To byl panečku start!

"Měli jsme úžasný začátek, nechtěli jsme je nechat naživu ani chvilku. Celou první třetinu jsme kontrolovali puk a hráli skvělý hokej. Prostě jsme se na ně parádně připravili," liboval si před novináři Jonathan Marchessault.

No, na střely ale Vegas první třetinu prohrálo 9:17, třeba dodat. "To je ale jedno, góly jsme stříleli my. A samozřejmě nesmím zapomenout na našeho brankáře, Marc-André se opět předvedl v úžasném světle," usmál se do mikrofonů bývalý spoluhráč Jaromíra Jágra z Floridy, který v utkání pobral celkem tři body.

VIDEO: Podívejte se na sedm gólů Vegas v sestřihu

Pravdu děl! Kanadský gólman chytá v dechberoucí formě, v play off udržel třetí čisté konto a druhé v řadě. Úspěšnost zákroků vyšrouboval na nebeských 98.2% a průměr inkasovaných branek na duel má 0.54. "Snažím se na to nemyslet, to by mi jen svazovalo ruce. Ale cítím se výborně, kluci hrají úžasný hokej, jdeme si pro úspěch ruku v ruce. Doufám, že tahle jízda hned tak neskončí," řekl v rozhovoru pro NHL.com 33letý Fleury, trojnásobný šampion Stanley Cupu s Pittsburghem.

Rodák z městečka Sorel se třetí nulou stal prvním brankářem od roku 2004, který v prvních pěti zápasech play off vychytal tři čistá konta. V historii to dokázali jen Nikolai Khabibulin (Tampa Bay Lightning) a Ed Belfour (Toronto Maple Leafs). Na druhé straně Martin Jones prožil hrůzný večer, inkasoval pět branek ze třinácti střel a do branky pustil Aarona Della, který nechytal od 18. dubna. Vedl si ale dobře, chytil 19 puků.

Nejsem špinavý hráč!

Ale opusťme brankoviště! Za nevadský celek se prosadilo sedm různých střelců. Kromě Marchessaulta brali po třech bodech do statistik také William Karlsson a Reilly Smith. Naopak centr Sharks Tomáš Hertl poprvé v letošním play off vyšel bodově naprázdno.

"Skvěle jsme se na zápas připravili. Hrát po delší pauze není jednoduché," podělil se s novináři o své dojmy Smith. On a jeho "zlatá parta" nastoupili do utkání po devítidenním volnu.

Ve žraločí nádrži zavládl po čtyřech skalpech Anaheimu smutek. "Je to první komplikace, které v play off čelíme. Odpověď je na nás. Je jedno, kolik vyhráli. Ukázali nám, že musíme hrát lépe," zhodnotil utkání trenér Sharks Peter DeBoer.

Po utkání se hodně diskutoval zákrok Evandera Kanea na Pierre-Edouarda Bellemarea po odpískání, za který útočník San Jose dostal trest do konce zápasu. Ke krosčeku došlo ve 44. minutě a Vegas v té době vedli 5:0.

"V žádném případě nejsem špinavý hráč, znáte mě, to odmítám! Frustrovaný jsem byl, stejně jako celý tým, ale nechtěl jsem to řešit takhle. Byla to nešťastná náhoda, vjel jsem do rýhy v ledu, kousla se mi brusle a já ho krosčekoval. Jsem rád, že se mu nic vážného nestalo. Byl super pocit ho pak zase vidět na ledě," řekl novinářům Kane, kterého rozhodčí ocenili trestem na pět minut plus do konce utkání.

"Už nikdy nechci dopustit, aby se můj tým kvůli mě dostal do takovéto situace. Tenhle zápas byl nepovedený po všech stránkách, hodíme ho za hlavu a připravíme se na příště."

Další zápas série je na programu v noci ze soboty na neděli v San Jose. "Tohle nebyli ti Sharks, které zná celá NHL. Teď budou po výprasku o to více hladoví, ale my se na ně těšíme," zakončil povídání James Neal.

VIDEO: Podívejte se na zákrok Evandera Kanea


O prodloužení vítězné série rozhodli Golden Knights už v první třetině, kterou ovládli 4:0.
O prodloužení vítězné série rozhodli Golden Knights už v první třetině, kterou ovládli 4:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud