1. května 2018 • 06:45

Skvělý Palátův výkon srazil Boston, Hertl gólem jen oddálil porážku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Ondřej Palát se vítězným gólem a asistencí v souboji druhého kola play off NHL podílel na výhře hokejistů Tampy Bay 4:2 nad Bostonem a srovnání stavu série na 1:1. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů David Pastrňák si za poražené Bruins připsal asistenci. V druhém úterním zápase Tomáš Hertl nezabránil gólem porážce San Jose 3:4 v prodloužení s Vegas, které vede 2:1 na zápasy.



Lightning se prosadili jako první ve 12. minutě z přesilové hry zásluhou středního útočníka Yanniho Gourdeho. Vyrovnání zařídil premiérovou brankou v play off v kariéře dvacetiletý obránce Charlie McAvoy. V prostřední části si Tampa vzala vedení zpátky. Palát v obranné třetině domácích zachytil Pastrňákovu přihrávku a vyhozením po mantinelu přenesl hru na druhou stranu, kde se puku ujal centr Brayden Point a nahrál zakončujícímu Tyleru Johnsonovi.

Rozhodující trefa frýdecko-místeckého rodáka přišla v 55. minutě. Point v útočném pásmu Tampy vystihl zpětný pas forvarda Bruins Brada Marchanda a přiťukl puk najíždějícímu Palátovi, který přesně zamířil na vzdálenější tyč do horního rohu branky Tuukky Raska. Bek Torey Krug i za Pastrňákova přispění vrátil Boston na dostřel, ale floridský celek už hostům více nepovolil. Do prázdné branky přidal pojistku Point, který se podílel na všech akcích Lightning a utkání zakončil s bilancí čtyř bodů (1+3).

"Jedno utkání jsme tady zvládli, ale víte, jak to v životě chodí. Po něčem bažíte, získáte to, a pak chcete ještě víc. Přáli jsme si vést 2:0 na zápasy. Teď se musíme soustředit na další souboj," řekl Pastrňák. Jednadvacetiletý rodák z Havířova vévodí kanadskému bodování vyřazovací části s 18 body o bod před Jakem Guentzelem z Pittsburghu. Díky 13 přihrávkám je i nejlepším nahrávačem.

Druhý útok Tampy ve složení Palát - Point - Johnson nasbíral dohromady sedm bodů a napravil tak dojem z prvního zápasu, z něhož si po prohře 2:6 odnesl 12 záporných bodů. "Věříme si. Minulé utkání se nám nepovedlo a potřebovali jsme přijít s odpovědí. Tvrdě jsme bojovali a odměnou nám byla řada šancí," uvedl Johnson. "Zhostili se hlavní role," podotkl kouč Tampy Jon Cooper.

Kanadské bodování play off NHL

1. Pastrňák (Boston) 9 18 (5+13)
2. Guentzel (Pittsburgh) 8 17 (7+10)
3. Crosby (Pittsburgh) 8 15 (7+8)
4. Marchand (Boston) 9 14 (4+11)
5. P. Bergeron (Boston) 8 12 (3+9)
6. Ovečkin (Washington) 8 11 (7+4)
7. Scheifele (Winnipeg) 7 10 (8+2)
8. Kučerov (Tampa Bay) 7 10 (5+5)
9. Krug (Boston) 9 10 (3+7)
10. Couturier (Philadelphia) 5 9 (5+4)
16. Krejčí (Boston) 9 9 (2+7)
33. Hertl (San Jose) 7 6 (4+2)
38. Palát (Tampa Bay) 7 6 (2+4)
69. Plekanec (Toronto) 7 4 (2+2)

 VIDEO: Podívejte se na vítězný gól Ondřeje Paláta

V San Jose začaly padat góly až ve druhé třetině a Golden Knights ji ovládli 3:1, když skórovali třikrát v rozmezí necelých pěti minut. "Po většinu zápasu jsme kontrolovali hru, povedla se nám spousta věcí. Jen ve druhé části jsme na zhruba čtyři minuty ubrali nohu z plynu," okomentoval výpadek křídelní útočník Evander Kane.

Dvougólové manko se Sharks podařilo smazat právě díky Kaneovi a Hertlovi, který se necelé dvě minuty před koncem třetího dějství prosadil ze závaru před brankou. V nastaveném čase zařídil švédský útočník William Karlsson výhru pro nevadské mužstvo. Vegas tak oplatilo San Jose porážku z druhého prodloužení, Hertl byl vyhlášen třetí hvězdou večera.

"Vítězství o nás hodně vypovídá. Je těžké, když přijdete o dvoubrankový náskok, dostali se do ráže. (Brankář Marc-André) Fleury chytal skvěle a dal nám šanci uspět," ocenil výkon trojnásobného vítěze Stanley Cupu forvard James Neal.

VIDEO: Podívejte se na gól Tomáše Hertla

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 2. zápas:

Tampa Bay - Boston 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky: 12. Gourde, 31. Tyler Johnson (Palát), 55. Palát, 60. B. Point - 19. McAvoy, 56. Krug (Pastrňák). Střely na branku: 31:20. Diváci: 19.092. Hvězdy utkání: 1. Tyler Johnson, 2. B. Point, 3. R. Callahan (všichni Tampa Bay). Stav série: 1:1

Západní konference - 3. zápas:

San Jose - Vegas 3:4 v prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 0:1)
Branky: 27. Meier, 48. E. Kane, 59. Hertl - 30. C. Miller, 34. Marchessault, 35. R. Smith, 69. W. Karlsson. Střely na branku: 42:33. Diváci: 17.562. Hvězdy utkání: 1. M.-A. Fleury, 2. W. Karlsson (oba Vegas), 3. Hertl (San Jose). Stav série: 1:2.

Dvougólové manko se Sharks podařil smazat díky Evanderu Kaneovi a Hertlovi, který se necelé dvě minuty před koncem třetího dějství prosadil ze závaru před brankou.
Dvougólové manko se Sharks podařil smazat díky Evanderu Kaneovi a Hertlovi, který se necelé dvě minuty před koncem třetího dějství prosadil ze závaru před brankou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud