3. května 2018 • 21:49

Hejduk nabízí Francouzovi: Kdykoli se zastav! Klidně tě připravím na sezonu

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková psychická opora v závětří se na zámořské misi může hodit. Jen co se Milan Hejduk dozvěděl, že si Colorado pořídilo Pavla Francouze, klubová legenda prostřednictvím Sportu českému brankáři hbitě vzkázala: „Až sem přijedeš, zastav se u mě. Kdykoli. Všechno ti ukážu.“



Tučný balík ruské mzdy v bohatém Petrohradu prohrál s klukovským snem o třech písmenech. NHL. Pavel Francouz zvažoval kariérní i finanční povýšení v rámci KHL, jakmile však na stůl přistál návrh spolupráce se sympatickou organizací z Denveru, nebylo co řešit. „Bylo to těžké rozhodování, ale jakmile do toho vstoupilo Colorado, na Rusko jsem zapomněl,“ vykládá ochránce českého brankoviště pro šampionát v Kodani.

Radost měl i Milan Hejduk, jedna z klubových ikon, která se před pár měsíci dočkala vyvěšení dresu s číslem 23 pod strop Pepsi Center. Což značí jediné: Hejduk patří pod Skalistými horami mezi nesmrtelné.

Svému krajanovi nabízí komfortní uvítání i nonstop pomoc v případě potřeby. Ač je Pavel Francouz dospělý a sebevědomý chlap, nikdy nevíte. „Můžu mu vzkázat, že až sem přijede, může u mě kdykoli zazvonit a všechno mu tady ukážu,“ poskytuje služby někdejší skvělý útočník. „To je ode mě naprostá samozřejmost,“ dodává.

Znalci vědí, že k jeho rodinnému sídlu patří i malá hokejová hala, kde cepuje své dva syny. I tam může Francouze pozvat. „Jasná věc. Klidně ho u nás rozcvičím na sezonu,“ smál se Hejduk do telefonu pár minut poté, co Avalanche daly všem na vědomí, že si pořídily oceňovaného gólmana.

Hejduk mu věští hodně zajímavé možnosti. „Brankářská situace v Coloradu je totiž všelijaká,“ zná podrobnosti. „Vím, že Pavel v Rusku podával výborné výkony, v KHL a v reprezentaci si vybudoval velké jméno, rozhodně má šanci uspět. Varlamov je tady jedničkou, ale byl dost často zraněný. Po sezoně absolvoval operaci obou kyčlí, tak není jasné, jak to s ním bude dál,“ přemýšlí nahlas.

Francouz o nabídce z NHL: Řekli jsme si, že na Rusko zapomenu
Video se připravuje ...

Ve hře byl údajně i Nashville, ale nákupčí z Avalanche byli aktivnější. „Srovnával jsem možnosti. A Colorado mi přišlo jako dobrá volba,“ komentuje to Francouz. „Na dlouhodobější kontrakt mají Varlamova, který je jejich stálicí. Jeden z dvojice brankářů Hammond-Bernier půjde pryč. Já bych tam měl být jako třetí gólman,“ domnívá se Francouz, připravený poprat se šanci. „S tím jdu do toho. Myslím si, že začnu na farmě a budu si muset cestu nahoru nějak vyšlápnout,“ plánuje.

Hejduk ho směle vidí v závěsu za ruskou jedničkou. „Na post jedničky to zkraje asi nebude, ale jako dvojka, proč ne? Je ochotný prokousat se i farmou, to svědčí o jeho morálních kvalitách. Takový přístup se mi líbí.“

Pro Francouze má jen jednu radu, co nejrychleji si zvyknout na odlišný způsob chytání. „Nejsem gólman, ale pro ně je vstup na menší hřiště asi složitější než pro hráče v poli. Může to být skok, chtělo by tomu co nejdřív přivyknout. Střílí se tu odevšad, na to se musí dávat bacha,“ upozorňuje.

A kdyby náhodou něco haprovalo, může zazvonit u Hejdukových.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud