Pavel Bárta
Premium
27. května 2018 • 04:30

Vrána o Ovečkinovi a finále Stanley Cupu: Prožívá to snad úplně nejvíc

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už teď je to pro ně výhra, ale ještě nemají hotovo. Washington Capitals podruhé v historii a poprvé po 20 letech dělí čtyři vítězství od triumfu ve Stanley Cupu. Ve finále konference vyřadili v sedmi zápasech Tampu Bay, rozhodující bitvu svedou s nováčkem NHL z Las Vegas. „Víme, jaká šance se nám otevírá,“ připomíná v rozhovoru pro Sport 22letý útočník Jakub Vrána, vedle obránců Kempného a Jeřábka jeden z trojice českých hráčů v týmu Caps.



Jsou jiní, než bývali. Rozlučky v prvním, maximálně druhém kole play off patří historii. Otočili úvodní sérii s Columbusem, vyřadili šampiony z předchozích dvou let Pittsburgh, následně proti Tampě předvedli další obrat.

Ale mise ještě nekončí a třeba po triumfu dosud marně prahnoucí Alexander Ovečkin její úspěšné završení bere hodně osobně. „Ta touha je na něm strašně znát. Ale vyhrát chceme všichni,“ tvrdí Jakub Vrána, který má za sebou ve Washingtonu první úplnou sezonu. V rozhovoru mluví o soupeři z Vegas, obratech v minulých sériích či svých šancích.

Jak se cítíte v roli finalisty Stanley Cupu?
„Dobrý, dobrý... (usmívá se) Celé město je vzhůru nohama. Když jsme přiletěli po sedmém zápase z Tampy, čekali nás fanoušci na letišti, to hlavní se však dělo v centru města a kolem naší haly. Tam propuklo šílenství. Lidi blázní, pro tenhle klub je tohle obrovská věc, už proto, že Stanley Cup ještě nikdy nevyhrál a v takové pozici jako teď nebyli Capitals hodně dlouho. Otevřela se velká šance udělat konečně úspěch.“

Sedmý zápas finále Východní konference jste vyhráli venku. Často se probírá, zda se trofeje za vítězství mají hráči dotknout, nebo ne, to hlavní vás ještě čeká. Oslavuje se to vůbec?
„Ten první pocit je úžasný. Když se vyhraje a předává se pohár, věci okolo v šatně a tak. Každý má strašnou radost, žije tím momentem. Ale zároveň všichni vědí, že hodně práce je ještě před námi, že to musíme dotáhnout do konce a že nás čeká zase silný soupeř. Každý určitě ví, jaká šance to je. Oslavičky nějaké byly, zaradovali jsme se, ale teď je před námi finále.“

Na Ovečkinovi je vidět ta touha

Vyřadili jste černého koně Columbus, pak Pittsburgh, který dvakrát po sobě vyhrál, a naposledy jednoho z největších favoritů Tampu. Washington dřív končil velmi brzy. Jak se vám to povedlo?
„Ta cesta je strašně dlouhá. Začíná se prvním zápasem, jde se den po dni. Moc nepřemýšlíte, co bude, ale spíš, co je právě teď. Člověk se snaží stoprocentně připravit na každý ten den, na každý jednotlivý zápas. Všichni tři soupeři byli výborní, a když tým postoupí až do finále, musí si to zasloužit. Myslím, že jsme předvedli parádní výkony a jsme v něm oprávněně.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud