1. července 2018 • 13:00

Češi na volném trhu: Mrázek má na pozici dvojky. Na co dosáhne Jágr?

Autor: tps
Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří čeští hokejisté jsou v NHL mezi volnými?Kteří čeští hokejisté jsou v NHL mezi volnými?FOTO: Koláž iSport.cz

    Dnes od 18 hodin středoevropského času se v NHL otevře trh s volnými hráči a o nových působištích či kontraktech se bude rozhodovat také u několika českých hokejistů. Ve hře je Tomáš Plekanec, Petr Mrázek, Ondřej Pavelec a další... Smlouva s Calgary skončila i šestačtyřicetiletému Jaromíru Jágrovi, který se už na konci ledna vrátil do prvoligového Kladna, kde bude jako hrající majitel pokračovat. Podívejte se, kteří další čeští hráči jsou volní.

  • Tomáš Plekanec, útočník, 35 let

    Tomáš Plekanec se postavil do středu čtvrtého útoku s forvardy Leem Komarovem a Joshem Leivem na křídlech.Foto Profimedia.cz

    2017/18: Montreal, Toronto

    Na jaře opustil po 981 zápasech Montreal, kde je sedmý v historii v počtu utkání. V Torontu nezklamal - když dostal v play off víc prostoru, by velmi užitečný. Očekává se, že se vrátí do Canadiens, aby tam odehrál 1000. zápas v NHL (aktuálně jich má 998). Ale u Montrealu nikdy nevíte… O nabídky nebude mít nouzi, jen plat bude výrazně nižší než minulých 6 milionů dolarů.

  • Petr Mrázek, brankář, 26 let

    Petr Mrázek pustil v NHL čtyři branky z deseti střel a byl ve 24. minutě za stavu 2:4 střídán.Foto Profimedia.cz

    2017/18: Detroit, Philadelphia

    Před uzávěrkou přestupů jej Detroit vyměnil do Philadelphie a Mrázek se těšil na novou šanci. Ale nevyužil ji do té míry, aby mu Flyers předložili kvalifi -kační nabídku na 4 miliony dolarů ročně. Český gólman aktuálně není v pozici, aby si mohl dělat zálusk na post jedničky. Nicméně jako zkušená dvojka schopná delšího záskoku může sehnat práci. Čas na loučení s NHL ještě nepřišel.

  • Ondřej Pavelec, brankář, 30 let

    Z ospalého Winnipegu se loni hokejový brankář Ondřej Pavelec dostal do jednoho z největších měst planety, New Yorku.Foto Profimedia.cz

    2017/18: NY Rangers

    Když před rokem po odchodu z Winnipegu dostal smlouvu v New York Rangers, bylo to docela překvapení. V sezoně nezklamal, ani nezazářil, šanci dostal v 19 utkáních. Ani teď nebude patřit ke gólmanům, o něž bude největší zájem. Případná role je předem jasná: dvojka s platem lehce nad milion dolarů. Pokud nabídka z NHL nepřijde, je Pavelec připraven skončit s hokejem.

  • Jakub Jeřábek, obránce, 27 let

    Jakub Jeřábek byl vyměněn z Montrealu do Washingtonu. Podle kanadského analytika to byla chybaFoto Profimedia.cz

    2017/18: Montreal, Washington

    Na konci sezony slavil se Stanley Cupem, ale jen jako obránce, který v play off nastoupil k pouhým dvěma zápasům. V Capitals budoucnost nemá. Teď bude záležet na šikovnosti jeho agenta. Jeřábkova první sezona v NHL byla nevýrazná, ale jako pátý, šestý bek za rozumnou cenu by mohl pro některý z týmů být zajímavý. Jestli ne, může se s klidem vrátit do Evropy.

  • Roman Polák, obránce, 32 let

    Roman Polák koketuje s myšlenkou na návrat do extraligy, velmi rádi by jej ve svých řadách přivítali třinečtí Oceláři.Foto Profimedia.cz

    2017/18: Toronto

    Důrazný bek se vrátil po těžkém zranění a patřil k oblíbencům torontského kouče Mika Babcocka, ale nevyznává styl, který by konvenoval novému generálnímu manažerovi Kylu Dubasovi. Šanci v organizaci Maple Leafs spíše dostanou mladí beci z týmu, který vyhrál AHL. Jestli Polák nenajde v NHL práci, můžete se na něj těšit v extralize. Nejpravděpodobněji v dresu Třince.

  • Aleš Hemský, útočník, 34 let

    Oblékne ještě Aleš Hemský dres DallasuFoto Profimedia

    2017/18: Montreal

    Poslední utkání odehrál 20. října 2017, za uplynulé dvě sezony nastřádal pouhých 22 utkání. Nejdřív ho trápila kyčel, naposledy se srovnával s následky otřesu mozku. Tím je řečeno vše. Jeho cesta v NHL je u konce. A zřejmě i hokejová kariéra.

  • Jaromír Jágr, útočník, 46 let

    Zničený Jaromír Jágr poté, co Kladno přišlo o šanci na postup do extraligyFoto Michal Beránek / Sport

    2017/18: Calgary

    Ano, smlouva s Calgary mu technicky vzato vypršela včera. Na návrat do NHL ovšem Jágr nepomýšlí a hlavně by to jako dobrý nápad nepřišlo ani jeho největším fanouškům mezi generálními manažery. Pokud někde podepíše, tak jedině symbolicky na jeden den v Pittsburghu, aby zámořskému hokeji na rozloučenou zamával jako hráč Penguins. Dál bude hrát za Kladno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud