10. července 2018 • 10:20

Nashville zaujala česká věž. V dresu jsem měl husí kůži, řekl obr Kondelík

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu jen osmnáct let, ale má parametry obra. Český útočník Jáchym Kondelík dorostl až do zhruba 197 centimetrů a už v teenagerském věku jeho hmotnost přesáhla hranici sta kilogramů. Solidní hokejová čísla, kterých si všimli v Nashvillu a ze 111. pozice tak útočníka týmu Muskegon Lumberjacks z USHL před pár týdny draftovali. A on se obratem zúčastnil kempu mladíků, který si hodně užil.



Zatímco hvězdný útočník Artěmi Panarin nedávno prohlásil, že nechce dlouhodobý kontrakt od Blue Jackets, protože si neumí představit, že ve městě jako je Columbus stráví příštích osm let života, Kondelík to s médii v Nashvillu zvládl podstatně lépe.

Při prvních otázkách na znalosti mužstva okamžitě vypálil, že už nějakou dobu je fanouškem P.K. Subbana a Filipa Forsberga a že se mu vždy líbilo týmové logo a zlaté dresy. Dobrá práce, Jáchyme!

Skauty Predators nadchla urostlá postava a kopec potenciálu útočníka, který se narodil v německém Hannoveru. Ten zase s obrovským nadšením přijal červnovou pozvánku do kempu mladíků ve státě Tennessee. Co na tom, že cesta na něj trvala přes 40 hodin.

„Musím říct, že před prvním vstupem na led jsem byl dost unavený, ale když jsem si na sebe oblékl ten dres... ani jsem nemusel nic dělat, hned jsem dostal husí kůži," vykládal mladík novinářům. „Byl jsem z toho neskutečně nadšený."

Vytáhlý Kondelík má za sebou dvě sezony v USHL. Poté, co se v té první zatím rozkoukával, ve druhé počet sesbíraných bodů více než zdvojnásobil a kdo by ho přehlédl i přes to, ten nemohl minout jeho 197 centimetrů výšky. Další rok by měl působit v univerzitní NCAA v Connecticutu, kde se bude snažit vybrousit své bruslení a ještě lépe využívat výšku ve svůj prospěch.

„Bruslení vážně musím vylepšit, jsem obrovský a potřeboval bych být trochu rychlejší. Ale vážně se snažím, každý rok jsem to teď trochu posunul a tréninky mám stále tvrdší," vysvětloval Kondelík, který sám moc dobře ví, že bez kvalitního bruslení se v současné NHL nemůže prosadit.

Pracovat bude muset skutečně tvrdě, Nashville je předposledním finalistou NHL a v posledních letech jedním z nejlepších týmů soutěže. Konkurence v něm bude obrovská... Ale roste v něm také solidní česká kolonie. Predators mají v tuto chvíli pod smlouvou obránce Filipa Pyrochtu a brankáře Miroslava Svobodu.

Navíc nedávno draftovali české gólmany Tomáše Vomáčku, Karla Vejmelku a Milana Kloučka. Kdo z nich se do NHL prosadí?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud