19. listopadu 2018 • 18:30

NHL obdivuje české Davidy. Pastrňák s Rittichem nejlepšími hráči svých týmů

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

První čtvrtina ročníku 2018/19 je za námi, a tak se server The Hockey News rozhodl maličko bilancovat a posvítit si na to, kdo je zatím v průběhu sezony pro svůj klub nejhodnotnějším mužem. Mezi očekávaná jména, jako Connor McDavid či Patrick Kane se protlačila i dvě česká esa - David Rittich a také David Pastrňák a k nim se přidalo několik překvapení. Kdo z vás třeba ví, kdo to je Thomas Chabot?



Body a góly, to je klíčová statistika hráčů v poli, která na vás vyskočí na stránce NHL.com, když otevřete kolonku statistik. Hokej jich obzvlášť v současné době plné čísel tvoří opravdu plno, nicméně tyto dvě zůstávají těmi naprosto nejdůležitějšími.

Po dvaceti zápasech ročníku je v čele nejlepších kanonýrů dvaadvacetiletý snajpr Bruins Pastrňák, navíc s náskokem tří branek. Co o jeho výjimečném startu také svědčí? Například tahle statistika. Rodák z Havířova je teprve jedenáctým hráčem histore NHL, který ve svém věku dokázal dát 17 nebo více gólů během úvodních 18ti zápasů.

„Pokud si místo Pastrňáka vyberete Bergerona určitě se s vámi nebudeme hádat, ale Pastrňákův průměr prakticky gólu na zápas je prostě parádní," píše se na stránkách.

Zvolení pistolníka s číslem 88 na zádech tak není až takovým překvapením, to že je mezi nejlepšími brankářský náhradník David Rittich z Calgary už trochu je. Ne tedy z důvodů jeho výkonů, díky nim se mezi elitu dostal, ale druhý gólman nejlepším mužem týmu? To není zase tak běžné.

Jenže bývalý lapač Mladé Boleslavi se rozchytal do parádní formy, zastiňuje chybujícího veterána Mika Smithe a válí i v tabulkách. V procentuální úspěšnosti (93,3%) je čtvrtý v NHL a průměrně inkasuje 1,92 branky na zápas, což mu dokonce pomohlo až na druhé místo v lize. Ze sedmi zápasů, ve kterých v bráně začínal, jich šest vyhrál a nedávno si připsal i první nulu kariéry. Ne nadarmo se o něm mluví jako o nejlepší dvojce soutěže.

„Smith je v tuto chvíli nejvíce se trápící jedničkou v celé NHL, takže vynikající výkony Ritticha jsou rázem pro klub ještě důležitější," píší na The Hockey News.

Rittich se tak v celém žebříčku postaral nejspíš o největší překvapení. I když jedno méně známé jméno se také najde. Thomas Chabot je důvodem, proč zatím v Ottawě nemusí plakat kvůli odchodu Erika Karlssona do San Jose. Jeho jedenadvacetiletý nástupce totiž nečekaně zaplňuje vzniklou mezeru, ve 23 zápasech posbíral 20 bodů a je druhý v celé NHL.

V tabulce se podívejte na kompletní seznam.

Nejužitečnější hráči podle THN:

Anaheim - John Gibson
Arizona - Michael Grabner
Boston - David Pastrňák
Buffalo - Jeff Skinner
Calgary - David Rittich
Carolina - Sebastian Aho
Chicago - Patrick Kane
Colorado - Mikko Rantanen
Columbus - Artěmi Panarin
Dallas - Tyler Seguin
Detroit - Dylan Larkin
Edmonton - Connor McDavid
Florida - Mike Hoffman
Los Angeles - Drew Doughty
Minnesota - Devan Dubnyk
Montreal - Max Domi
Nashville - Filip Forsberg
New Jersey - Taylor Hall
NY Islanders - Brock Nelson
NY Rangers - Chris Kreider
Ottawa - Thomas Chabot
Philadelphia - Claude Giroux
Pittsburgh - Sidney Crosby
St.Louis - Ryan O´Reilly
San Jose - Brent Burns
Tampa Bay - Brayden Point
Toronto - Morgan Rielly
Vancouver - Elias Pettersson
Vegas - Jonathan Marchessault
Washington - John Carlson
Winnipeg - Mark Scheifele

Ryan Getzlaf dal proti Coloradu pátý gól sezony
Ryan Getzlaf dal proti Coloradu pátý gól sezony

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud