2. prosince 2018 • 21:55

Obránce Šimka čeká debut v NHL! Nastoupí v elitní dvojce s Burnsem

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhém čekání si konečně splní sen. Český hokejový obránce Radim Šimek poprvé v kariéře nastoupí do zápasu NHL. Na premiéru v dresu San Jose vysedával reprezentační bek 27 zápásů jenom na tribuně. Za velkou trpělivost však bude trenéry Sharks odměněn, neboť si zahraje v elitní dvojici s pověstným vousáčem Brentem Burnsem. Debut si mistr extraligy 2016 odbude v noci z neděle na pondělí proti Montrealu.



Dva měsíce sledování spoluhráčů pouze z tribuny je u konce. Bývalý liberecký zadák Radim Šimek se nyní dočká prvního utkání na ledě nejprestižnější soutěže světa. Trenér San Jose Peter DeBoer dal českému zadákovi důvěru až po 27 zápasech, při kterých s týmem jen trénoval. Nebyl ani poslán na farmu Sharks, aby se udržel v zápasovém tempu. 

Šimek si svojí premiéru ale užije s plnou parádou. Na bitvu s Canadiens totiž figuruje v první obranné dvojici po boku defenzivního pointmakera Brenta Burnse. Stane se tak pátým Čechem, který si v aktuálním ročníku nejslavnější hokejové soutěže připíše debut. 

 

Prvního startu v NHL se letos dočkali i zadáci Filip Hronek a Libor Šulák z Detroitu, Jakub Zbořil z Bostonu a útočník Lukáš Radil, Šimkův spoluhráč.

Mladoboleslavský rodák podepsal se San Jose v květnu 2017 roční kontrakt a uplynulou sezonu strávil v týmu San Jose Barracuda v nižší AHL, kde v 67 utkáních základní části zaznamenal 27 bodů za sedm gólů a 20 nahrávek. Přestože se mu nepovedlo prosadit do prvního mužstva, vysloužil si od Sharks nový dvouletý kontrakt.

Šimek, jenž nebyl nikdy draftován, nastupoval ještě v sezoně 2013/14 střídavě za extraligový Liberec a prvoligové Benátky nad Jizerou. Do sestavy Bílých Tygrů v nejvyšší soutěži se nastálo prosadil v dalším ročníku a v listopadu 2015 debutoval na turnaji Karjala v české reprezentaci.

V roce 2016 vyhrál s Libercem domácí titul. V letech 2016 a 2017 se představil i na světových šampionátech. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud