23. prosince 2018 • 10:43

Drsné Vánoce! Polák seřezal soka, krvácel a smál se. Pral se i Gudas

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co na tom, že svátky klidu a míru jsou za dveřmi, když se na ledě přiostřuje, tihle čeští pořízci necouvnou. Nejdříve se v sobotu podruhé během prosince popral Radko Gudas z Philadelphie, který nesl následky za ostrý hit a o pár hodin později se po více než dvou letech pobil i Roman Polák z Dallasu. Skončil sice zakrvácený, ale bitku na ledě Minnesoty jasně vyhrál a když ho lékař znovu uváděl do provozního stavu, tak se tvrďák jen usmíval.



Podívejme se nejdříve na výkon českého beka Dallasu. Ten v sobě nosil zlobu už pár dní, bít se chtěl v úterý proti Calgary, když se po ledě neohroženě proháněl útočník Garnet Hathaway. Po ne úplně čistém hitu na hvězdu Tylera Seguina si ho chtěl Polák podat, ale soupeř odmítl, tak s ním bek Stars aspoň pořádně zametl.

Síla a energie v něm ale zůstala. Když ho včera u střídačky dohrál o jedenáct let mladší Luke Kunin, obránce hostí moc nepřemýšlel a po fyzicky hrající patnáctce draftu z roku 2016 se ohnal. Na podobné věci útočník Minnesoty slyší, takže se šlo na věc.

VIDEO: Bitka mezi Polákem a Kuninem

Jednu z nejzábavnějších bitek sezony jasně vyhrál obránce s číslem 45, který svého soupeře doslova zasypal pěstmi. Sice odjížděl s krvavým šrámem na nose, ale o vítězí nebyl pochyb. Kunin na něj sice pak se zakrváceným rtem ještě vyplazoval jazyk, ale to už bylo hotovo.

Polák pak musel rychle na střídačku, kde mu zastavili krvácení, ale to bral jako správný chlapák. S úsměvem. Stejně jako ostatní hráči Stars, kteří společně s ním dokázali defenzivní bitvu s parametry play off vyhrát 2:1 v prodloužení. Polák si pak od trenéra Jima Montgomeryho vyslechl chválu, dle jeho slov rvačka jeho beka tým nakopla.

Proti Minnesotě se mimochodem Polák popral i naposledy. Stalo se 7. prosince 2016, to ještě jako hráč Toronta odnesl zlobu urostlého útočníka Kurtise Gabriela.

Podstatně klidnější průběh měla včerejší bitka Radko Gudase . Po drsném muži Flyers vystartoval veterán Brandon Dubinsky, který vyzval trojku v černém dresu poté, co vousáč zastavil rodící se útok Columbusu hitem na forvarda Markuse Hannikainena.

Dubinsky neváhal a Gudase si u střídačky Flyers okamžitě chytil. Oba rozdali jen pár ran a když obránce Philadelphie svému soupeři sundal helmu, zasáhli sudí a rozdivočené hochy poslali na střídačku.

Tam si zkušení matadoři odpočinuli a pokračovali v zápase. Ten měl lepší konec pro Columbus, jenž bodoval popáté za sebou, tentokrát hlavně díky dvougólovému příspěvku Cama Atkinsona. Ten společně s Artěmi Panarinem a Pierre-Lucem Duboisem v tomto ročníku posbíral už 105 bodů.

VIDEO: Bitka mezi Gudasem a Dubinskym

„Nejlepší útoky soutěže? Myslím, že mezi ně patříme," řekl americký útočník s tím, že ho rozhodně nebude trápit, když se o jeho formaci nebude tolik mluvit. O partě z Blue Jackets se totiž celkem úspěšně mlčí.

Flyers padli poprvé po dvou výhrách a tentokrát jim nepomohl ani mladý brankářský hrdina Carter Hart.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud