13. února 2019 • 09:55

Boston bez Pastrňáka. Zranění po večeři? Je frustrovaný, řekl manažer

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjde to bez nejproduktivnějšího hráče? První test zvládl Boston v suchém dresu, doma zašlapal Chicago šesti góly a ukončil jeho sedmizápasovou šňůru výher. A zatímco se David Pastrňák v nemocnici zotavoval z úspěšné operace poraněného palce na levé ruce, jeho spoluhráči rokovali se zástupci médií o jeho absenci. Své si k nečekané komplikaci v dobře rozjeté sezoně řekl i generální manažer Bruins Don Sweeney. Radostí zrovna neskákal!



"Jo, je to hodně nepříjemné, teď budeme potřebovat od každého hráče ještě větší příspěvek, abychom dokázali Pastu nahradit," vytyčil jasný úkol v rozhovoru pro klubovou TV po vítězství 6:3 nad Blackhawks Brad Marchand, který si během utkání zvykal na nové složení elitní formace.

Marchanda a dvorního centra Patrice Bergerona doplnil místo Pastrňáka na pravém křídle Danton Heinen. 23letý Kanaďan hozenou rukavici zvedl, vstřelil gól, na dva přihrál a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. "Smekám před ním, byl jednoduše neskutečný, nerozklepal se, přestože to neměl lehké! Měl řadu geniálních střídání," pochválil spoluhráče Marchand.

Hvězdný útočník si ze zápasu udělal čtyřmi body (1+3) svou show, navíc bavil diváky v TD Garden prohazovačkami mezi nohama, kterými zkoušel obcházet zadáky Blackhawks. "Pasta to dělá každý zápas, chtěl jsem být trochu jako on," vtipkoval pak v kabině Marchand.

Utkání vyšlo výborně i Davidu Krejčímu, který poprvé v sezoně vstřelil dva góly a navrch jednou přesně přihrával.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Bostonu s Chicagem

Návrat Pastrňáka snad za dva týdny

"Je čest hrát s nimi dvěma, Patrice i Brad jsou velké persony. Ale snažil jsem se na to moc nemyslet, abych sám sebe nedostal pod zbytečný tlak. Myslím ale, že jsme odehráli výborný zápas," vyznal se ze svých pocitů z přesunu do prvního útoku Heinen.

Měl pravdu, první brázda Bruins utkání rozhodla. Se svým svěřencem souhlasil i trenér Bruce Cassidy. "Byla radost se na ně koukat. Danton mě baví, tvrdě pracuje na každém tréninku, proto jsem ho poslal do prvního útoku. Pastrňák je zraněný, šanci dostanou jiní hráči a bude skvělé, když ji využijí jako Heinen," řekl na tiskovce po utkání kouč Bruins a nevyloučil, že by se k týmu na uvolněné Pastrňákovo místo mohl přesunout 36letý veterán Lee Stempniak.

Americký pravý křídelník a majitel 909 startů v NHL naposledy působil v loňské sezoně v Carolině, kde odehrál 37 zápasů a vstřelil tři branky. Za Bruins si zahrál krátce v sezoně 2015/16.

"Uvidíme, brzy dojdeme k nějakému závěru. Varinata je buď Lee, nebo někdo z farmy v Providence," řekl Cassidy, který si skalpem Chicaga připsal 100. vítězství v NHL na lavičce Bostonu. Na cennou metu spotřeboval 166 utkání, čímž se stal druhým nejrychlejším trenérem se stovkou výher v historii Bruins. Rychleji to stihl jen Tom Johnson (138 utkání). "Je to pěkné, ale moc nevím, co na to říct. Nepřeceňuju to a těším se na vítězství číslo 101. Snad na něj nebudu čekat moc dlouho," citoval Cassidyho slova server NHL.com.

Ale zpět k Pastrňákovi, jak ke svému zranění přišel? Autor 66 bodů v 56 duelech (31+35) měl pořádný pech, společně s několika spoluhráči se v neděli večer zúčastnil sponzorské večeře. Když se vracel, upadl a poranil si palec na levé ruce. Operace - úspěšná - proběhla okamžitě, podle předpokladu doktorů bude Pastrňák mimo hru dva týdny.

"Chirurgický zákrok byl úspěšný, všechno šlo dobře. Stav Pastrňákova zranění bude časem ještě prověřen a uvidíme, jak dlouho skutečně bude mimo sestavu," vyjádřil se na klubovém Twitteru generální manažer Don Sweeney, který s českou hvězdou i osobně mluvil.

"Cítí se dobře, ale jinak je z toho hrozně frustrovaný. Je zklamaný, že kvůli takovému nešťastnému okamžiku oslabil tým," přiblížil Sweeney rozpoložení dvaadvacetiletého forvarda, jehož k Bruins váže do roku 2023 šestiletá smlouva na celkem 40 milionů dolarů.

David Krejčí zastoupil zraněného Davida Pastrňáka, když se podílel v úterním utkání NHL dvěma góly a přihrávkou na vítězství Bostonu 6:3 nad Chicagem.
David Krejčí zastoupil zraněného Davida Pastrňáka, když se podílel v úterním utkání NHL dvěma góly a přihrávkou na vítězství Bostonu 6:3 nad Chicagem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud