24. února 2019 • 14:00

Bývalý protivník Znojma se opřel do Tavarese: Počítá jen své body!

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnoho fanoušků Islanders Johnu Tavaresovi jeho útěk do Toronta neodpustilo. A očividně ani Rob Schremp. Bývalý útočník klubu z Brooklynu a v minulé sezoně ještě hráč Salcburku v EBEL, kde působí i znojemští Orli, se totiž do kanadské superhvězdy pořádně opřel na twitteru...



Byla to nekonečná sága sledovaná za mořem stejně dychtivě jako Hra o trůny. Před sezonou se dlouhé dny před otevřením trhu s volnými hráči spekulovalo o tom, kam zamíří elitní útočník John Tavares. Podle mnohých měl podepsat se svým klubem z Brooklynu, mluvilo se také o Torontu nebo San Jose. A právě prostřední varianta se nakonec ukázala být správná. Hvězdný centr slevil z finančních požadavků a posílil vyhecovanou galaxii mladičkých superhvězd.

Navíc se vrátil domů.

Tavares se totiž narodil ve městě Mississauga ve státě Ontario. A hlavním městem Ontaria je Toronto. Už jako malý John lítal po baráku v dresu Maple Leafs a představoval si, jak jednou za klub z Original Six dává gól ve finále Stanley Cupu.

Z pozice hlavní marketingové tváře klubu z New Yorku se stal "otcem" a hlavním rádcem mladíků jako jsou Auston Matthews, William Nylander, Mitch Marner a Kasperi Kapanen. Kromě svých schopností měl celému týmu dodat také klid a zkušenosti, částečně bylo jeho cílem přebrat zodpovědnost z beder talentů.

Teď do současnosti.

Leafs mají odehráno 61 utkání. V Atlantické divizi jsou na třetím, postupovém, místě za suverénní Tampou a Bostonem. Co se celé soutěže týče, figurují torontští hokejisté na šesté příčce.

John Tavares se raduje ze vstřelené branky Anaheimu
John Tavares se raduje ze vstřelené branky Anaheimu

Tavares odehrál všechny duely a světe div se, je po Marnerovi druhým nejproduktivnějším mužem týmu. Nastřílel už 34 branek a u dalších 31 asistoval, ani tak se ale očividně všem nezavděčil. Do úst si jeho jméno vzal na twitteru bývalý hráč Islanders a v minulé sezoně ještě útočník Red Bull Salcburk hrajícího EBEL Rob Schremp.

Dvaatřicetiletý Američan sdílel fotku zveřejněnou stanicí NBC, z níž vyplývá, že se Islanders daří lépe v aktuálním ročníku bez Tavarese, než v minulém s Tavaresem a dopsal následující. „Ultimátní 'Udělal jsem svou práci a jsem hotov' typ superhvězdy. Vyhrává, když hraje v národním týmu, který je napěchovaný stejně kvalitními, nebo ještě lepšími hráči. Jinak počítá SVOJE body a SVOJE ceny."

Ostrá kritika nebyla podložena Tavaresovými statistikami, kanadský hokejista bude totiž v závěru ročníku atakovat svoje sezonní maxima.

Posledních pět sezon Johna Tavarese:
2014/2015 NY Islanders 82 zápasů 38 gólů 48 asistencí 86 bodů
2015/2016 NY Islanders 78 zápasů 33 gólů 37 asistencí 70 bodů
2016/2017 NY Islanders 77 zápasů 28 gólů 38 asistencí 66 bodů
2017/2018 NY Islanders 82 zápasů 37 gólů 47 asistencí 84 bodů
2018/2019 Toronto 60 zápasů 34 gólů 31 asistencí 65 bodů

Nejvíc bodů nasbíral v ročníku 2014/2015 a to 86. Pokud by hvězdný centr pokračoval stejným tempem jako doposud, zakončil by sezonu s 89 body. Jeho opravdový význam pro Toronto se ale naplno ukáže až v play off.

Je jasné, že oba fanouškovské tábory celou kauzu jen tak nezapomenou, ale opravdu lze osmadvacetiletému centrovi zazlívat, že si přeje splnit jeden, dlouho zapomenutý, dětský sen?

KDO JE ROB SCHREMP?
Schremp byl draftován v roce 2004 jako celková 25. volba Edmontonem. Šanci dostal poprvé během ročníku 2006/2007 poté, co v kanadské juniorce nastřádal v 57 zápasech 145 bodů. Výrazně se v NHL prosadil pouze v dresu New York Islanders, za které odehrál dohromady 99 utkání. Svou pouť zámořskými soutěžemi ukončil v již neexistujícím klubu Atlanta Thrashers. Od té doby působil ve Švédsku, Lotyšsku a Švýcarsku. Po minulé sezoně v Red Bullu Salcburk ukončil kariéru. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud