24. dubna 2019 • 14:09

Pastrňák si rýpl do zpěváka Biebera. Postup Toronta? Dneska ne, napsal mu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Milý pane, prosím dohlédni na Austona Matthewse, Mitche Marnera a celé Toronto Maple Leafs v sedmém zápase proti Boston Bruins," napsal si dnes na svůj Instagram kanadský zpěvák Justin Bieber, fanoušek tradičního zámořského mužstva. Jenže hokejové božstvo mělo v úterý jiné úmysly a stálo při soupeři, který vyhrál 5:1 a sérii ovládl v poměru 4:3 na zápasy. A na umělcův vzkaz rychle zareagoval český útočník David Pastrňák.



„Dneska ne, Justine,“ stojí na Pastrňákově twitterovém účtu a reakce je doplněna hashtagem #bostonstrong.

Český útočník tady měl poslední slovo, na tohle už se nedalo nic říct. V zápase sice bodově mlčel, ale to nevadí. Tentokrát to na sebe vzali hráči z nižších formací a bojovníci, kteří se hodí na tyto druhy zápasů a běžně jsou zvyklí brousit bradou led.

První trefu v utkání zaznamenal Joakim Nordström, který se štěstím prostřelil brankáře Frederika Andersena. Přitom sedmadvacetiletý Švéd dal zatím v play off jediný gól, a to do prázdné brány. V úterý k úspěšné trefě přidal i asistenci. „Už před zápasem jsme si říkali, že to budeme hodně rvát na bránu a já se zkrátka snažil to tam dotlačit," řekl útočník, který v roce 2015 vyhrál Stanley Cup s Chicagem.

Gól a nahrávku zaznamenal také Sean Kuraly, další hokejový dělník, který je zvyklý hlavně na černou práci. Pomohl tak Bostonu k novému rekordu NHL, na patnáct výher v sedmých zápasech ještě žádný tým NHL nedosáhl. O prvenství se Bruins dělili s Montrealem a Detroitem.

Jeden rekord pak vyrovnal Zdeno Chára, pro kterého šlo o třináctý sedmý zápas kariéry a vyrovnal se tak Scottu Stevensovi a Patrickovi Roy. V zápase nebodoval, ale v sérii zapsal branku a nahrávku a hlavně šest kladných bodů.

„Dneska to bylo úžasné, fanoušci byli nadšení a hlasití a my jsme z nich čerpali energii. Moc děkujeme všem co přišli, i těm co se na nás dívali doma," řekl pro NHL.com dvaačtyřicetiletý zadák.

Torontu tak znovu zbyly jen oči pro pláč. Na výhru v sérii čekají už patnáct let! Za tu dobu Maple Leafs do play off postoupili pouze čtyřikrát, z toho je třikrát vyřadil Boston a pokaždé to bylo v sedmém zápase.

„Náš tým se výrazně vylepšil, sami to vidíte," vykládal po zápase trenér Mike Babcock, který měl oproti minulé sezoně k dispozici například superhvězdu Johna Tavarese či zkušeného obránce Jakea Muzzina, který před pěti lety zdvihl nad hlavu Stanley Cup v barvách Los Angeles.

„Jenže i přesto, že jsme hráli líp, jsme skončili na stejném bodě, takže to je zklamání," pokračoval kouč.

Ten asi čekal větší příspěvěk od některých opor, například od novice Tavarese. V základní části byl se 47 góly třetím nejlepším střelcem NHL, předběhli ho jen Alexandr Ovečkin a Leon Draisaitl. On měl být tím, kdo tým nakopne v klíčových momentech a mladým Marnerovi s Matthewsem ukáže cestu.

Jenže bývalý kapitán dal jen dva góly a na tři nahrál a k tomu dodal pět záporných bodů. „Musíme najít způsob, jak být lepší," vysvětloval zklamaně novinářům. „Máme kvalitní tým plný mladých tváří a talentů. Ale z každé šance bychom měli vytěžit co nejvíc," řekl třicetiletý forvard, který se v kariéře jen jednou dostal za brány prvního kola.

Nevyšlo to ani tentokrát a čekání na Stanley Cup tak pro tým trvá. Teď už 52 let.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Toronto

Góly

Domácí: 14:29. Nordström, 17:46. Ma. Johansson, 42:40. Kuraly, 57:26. Coyle, 59:59. Bergeron

Hosté: 23:54. Tavares

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, J. Moore, Grzelcyk – Marchand, Bergeron (A), Heinen – DeBrusk, Krejčí (A), Pastrňák – Ma. Johansson, Coyle, Kuhlman – Nordström, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Hosté: Andersen (Hutchinson) – Rielly (A), Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Gardiner, Dermott – Hyman, Tavares (A), Marner – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Marleau (A), W. Nylander, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, Moore. Hlavní trenér: Mike Babcock.

Rozhodčí

Wes McCauley, Kelly Sutherland. Čároví: Greg Devorski, Pierre Racicot

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17565 diváků

David Pastrňák v sedmém zápase nepřispěl žádným bodem
David Pastrňák v sedmém zápase nepřispěl žádným bodem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud