7. června 2019 • 10:54

Trenér Bostonu zuřil, šéf házel lahví. Jak to mohl nebýt faul? diví se okolí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak, a téma rozhodčí je znovu tady. Páté finále Stanley Cupu mezi Bostonem a St. Louis bylo ovlivněno muži v pruhovaném, kteří před druhým gólem Blues, jenž se nakonec ukázal jako vítězný, neodpískali jasný faul hostí. „Náš hráč byl podražen přímo před zraky rozhodčích, hrubě to ovlinilo hru,“ zlobil se po porážce 1:2 trenér domácích Bruce Cassidy, jehož tým rázem ve finále prohrává 2:3 a v neděli musí nutně zvítězit.



Finále Stanley Cupu, klíčová část sezony. Výkladní skříň celé NHL. K tomu odpadky naházené na led nepatří, přesto se tohle ve čtvrtek v TD Garden stalo. Bruins prohráli proto, ze v zápase dokázali vstřelit jen jednu jedinou branku, ale nepodařený výkon rozhodčích jim také moc nepomohl.

Sudí jsou v posledních sezonách o mnoho přísnější, hokej se skutečně dost změnil, proto právě faul Tylera Bozaka na Noela Acciariho z 51. minuty vzbudil tak velkou pozornost. „Jak tohle mohl nebýt faul?“ divil se i komentátor zápasu.

Podobné myšlenky se daly vyčíst také ze tváří Acciariho i faulujícího Bozaka. Trest tady měl být naprosto jasný, přesně proto fanoušci naházeli na led odpadky a v hledišti došlo na několik rvaček. Přesně proto bývalý bouřlivák a současný prezident Bostonu Cam Neely v lóži mrskl minerálkou a pořádně zuřil.

VIDEO: Tak vypadal faul, který rozhodl zápas

„Párkrát v kariéře už jsem takovou atmosféru zažil. Když lidé čekají něco a děje se opak, tak se to může stát,“ vykládal pro NHL.com Bozak, který dlouhé roky hrával v Torontu, a tam jsou očekávání vždy vysoká. „Jsou to emoce, ke hře patří,“ hájil fanoušky.

Na druhou stranu jemu mohla být divočina v hledišti úplně volná, Blues si zajistili mečbol, a to je jediné, co se počítá. Frustrace se usadila v kabině Bostonu a ne a ne ji opustit. Zklamaný byl také Acciari, který celou situaci nazval hořkou pilulkou, kterou jeho tým musí spolknout.

Šéf rozhodčích Stephen Walkom zaujal po zápase jak jinak než neutrální postoj a za své podřízené se vlastně postavil. „Nehodláme to zatím více komentovat. V každém zápase jsou stovky momentů, na které je možné se zaměřovat, rozhodčí prostě vyhodnotili, že to faul nebyl,“ řekl pro SportsNet.

Bohužel tohle nebyla jediná situace, která Bruins v utkání číslo pět rozlítila. Další byl například úder do hlavy Marcuse Johanssona, který měl na svědomí Ivan Barbašev. Ten už se podobně předvedl v minulé sérii, kdy stejně trefil Tomáše Hertla a také nebyl trestán.

„Nejsou náhodou přesně tohle ty zákroky, které se liga snaží vyřadit ze hry?“ ptal se Cassidy v rozhovoru pro ESPN. „Chápu, že je to rychlá hra a že liga vybrala pro řízení důležitých zápasů kvalitní sudí, ale to, co někteří rozhodčí předvádí v této vyřazovací části je pro NHL ostuda,“ pokračoval.

Narážel tím na předchozí potíže sudích z minulých týdnů. Šlo hlavně o pětiminutovou přesilovou hru, díky které San Jose vyřadilo v prvním kole Vegas a nahrávku rukou, po které Sharks ve třetím kole vyhráli v prodloužení zápas číslo tři proti St. Louis.

Boston tak má nůž na krku, bude muset v neděli vyhrát na ledě St. Louis a vybojovat si sedmý zápas. K němu nutně musí probrat své klíčové forvardy. Když pomineme třetí zápas série, ve kterém Bruins vyhráli 7:2, posbírali Patrice Bergeron, Brad Marchand, David Pastrňák a David Krejčí dohromady pouze 4 body!

„Musíme se perfektně připravit na šesté utkání, to je jediné důležité, nic víc se nepočítá,“ řekl Bergeron, který v pěti finále vstřelil jedinou branku.

Pro Boston bude také potřeba pokořit nepříjemnou statistiku. Od roku 1939, kdy se hraje vyřazovací část na 4 vítězné zápasy, zvítězil tým, který ve finále vedl 3:2 na zápasy v 18 z 25 případů...

VIDEO: Sestřih utkání St. Louis - Boston

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud