25. listopadu 2019 • 12:18

NHL udělila zatím nejtvrdší trest sezony. Čtyři zápasy za hloupý krosček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Robert Bortuzzo ze St. Louis byl potrestán zákazem startu na čtyři zápasy NHL. Oddělení pro hráčskou bezpečnost mu zastavilo činnost za krosček na Viktora Arvidssona z Nashvillu. Švédský útočník bude mimo hru mnohem déle. Následkem faulu se zranil v dolní části těla a na led by se měl vrátit až za čtyři až šest týdnů.



Třicetiletý Bortuzzo v sobotním duelu nešetrně zasáhl Arvidssona do oblasti zad, ten spadl nekontrolovaně do branky Blues, a když se po chvilce pokoušel vstát, člen týmu šampionů z minulé sezony ho holí, kterou držel oběma rukama, sestřelil k zemi znovu. „Tohle nebylo něco, co by patřilo do hokeje,“ odůvodnilo trest vedení ligy.

VIDEO: Takhle Bortuzzo krosčekoval Arvidssona

Bortuzzo od rozhodčích inkasoval jen dvouminutový trest, teď nuceně vynechá dnešní odvetu na ledě Predators, dále zápasy v arénách Tampy Bay a Dallasu i domácí utkání s Pittsburghem. Přijde o více než 67 tisíc dolarů (přes 1,5 milionu korun) ze svého platu. Bortuzzo odehrál v této sezoně dosud 11 zápasů a připsal si v nich asistenci.

Arvidsson se sice ještě krátce vrátil do hry, ale poté ze zápasu odstoupil. Nyní je před ním dlouhá pauza. Švéd přitom patří mezi klíčové postavy Predators. V této sezoně odehrál 22 zápasů a připsal si 15 bodů díky šesti gólům a devíti nahrávkám.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud