3. února 2020 • 10:30

Rittich namíchl soupeře. Slavil, jako by vyhrál Stanley Cup, láteří hvězda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divoký týden za sebou mají hokejisté Calgary a Edmontonu. Během dvou vzájemných utkání vstřelili 17 branek, rozdali 85 hitů, nasbírali 140 trestných minut a pětkrát se poprali. David Rittich z týmu Flames sice pěstmi nemáchal, ale kvůli své oslavě z prvního utkání, ve kterém Calgary vyhrálo 4:3 po samostatných nájezdech, patří teď nejspíš v šatně soupeře mezi hlavní terče.



Kromě hodně solidního gólmanského výkonu byl český brankář ve středeční bitvě vidět ve dvou ne úplně tradičních situacích. V první řadě když v závěru základní hrací doby uštědřil políček útočníkovi Alexi Chiassonovi, a podruhé když vychytal výhru v nájezdech skokem pod Draisaitlovy nohy.

Jakmile viděl, že souboj s německým střelcem vyhrál, zdvihl se, do vzduchu vyhodil svou gólmanskou hůl a jel slavit se spoluhráči. Přece jen šlo o hodně emotivní vítězství.

Poté, co Oilers v sobotu svému rivalovi díky výhře 8:3 porážku vrátili, se pak Draisaitl vrátil o pár dní zpět a k Rittichově chování se vyjádřil. Hodně se mu nelíbilo.

„Bylo to neuctivé. Dali jsme v nájezdech dvě tyčky a on se choval jako kdyby vyhrál Stanley Cup,“ řekl útočník Oilers pro TSN a připomněl, že jeho sice Rittich vychytal, ale u pokusů Ryana Nugenta-Hopkinse a Connora McDavida pomohla brankáři hostí pokaždé branková konstrukce.

Méně veselý pak byl pro Ritticha sobotní zápas, do kterého vstoupil jako jednička, ale už po 65 vteřinách hry Calgary prohrávalo 0:2 a když ve 24. minutě inkasoval počtvrté, šel z ledu ven. Možná pro něj naštěstí, protože jeho náhradník Cam Talbot pak na konci druhé dvacetiminutovky musel přijmout výzvu k pěstnímu souboji s Mikem Smithem.

Parametry sedmatřicetiletého Smithe jsou 195 centimetrů a 100 kilogramů. Je tedy celkem jasné, že ve rvačce to byl on, kdo měl navrch. Těžko říct, jestli by se šel pobít i v případě, že by na ledě byl Rittich. V minulé sezoně totiž tihle dva byli spoluhráči a nedá se zrovna říct, že by spolu vycházeli špatně.

Každopádně Smith, který přiznal, že Rittich občas dokáže udělat něco, co je přes čáru, měl poslední slovo.

„Každá věc se vám v životě vrátí,“ řekl muž, který byl v sobotu na té vítězné straně.

Calgary slaví jednu z branek proti Edmontonu
Calgary slaví jednu z branek proti Edmontonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud