18. února 2020 • 14:34

Rána, krev a mela. Palát si naběhl na hit od hvězdy, parťáci ho mstili

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohrát souboj a vystřídat, to patrně chtěl Ondřej Palát v pondělním zápase jeho Tampy na ledě Colorada. Jenže k hvězdnému útočníkovi Nathanu MacKinnonovi přistoupil lehce naivně. Mistr světa z roku 2015 se zpevnil a český hokejista se od něj odrazil jako od zdi. Na ledě se po čistém střetu objevila krev a rázem vznikla pořádná mela.



Zamíchal s pukem, nahodil ho do pásma, lehce se pokrčil, zpevnil a následně Paláta pořádně zaskočil. MacKinnon si přímo před střídačkou hostí počínal hodně hokejově a dost nekompromisně. Zkušeného soupeře opravdu překvapil, což bylo vidět hned.

Forvard Lightning obratem putoval na střídačku a bylo vidět, že setkání s Kanaďanovým ramenem se neobešlo bez krve. A za krev svého kamaráda chtěli Palátovi spoluhráči vidět krev některého ze soupeřů.

VIDEO: Palát odcházel zakrvácený, ale dohrál

Za MacKinnonem se hned vrhl Anthony Cirelli. Proti němu vyjel bránící Ryan Graves, na kterého zase skočil Erik Černák a už to jelo. Mela byla na světě, a tak pouhých pět a půl minuty před koncem utkání za stavu 3:3 dostal zápas ještě pořádný náboj.

Vítěz utkání nakonec nebyl překvapivý, a to bez urážky týmu Avalanche. Jenže ten, kdo poslední týdny hraje proti Tampě, odchází poražen. Lightning vyhráli pojedenácté v řadě, vytvořili si nový klubový rekord a na první místo v soutěži ztrácí pouhý bod. Přitom ještě na začátku prosince jich bylo dvacet.

„Nebyli jsme během těch jedenácti zápasů stále perfektní, ale byli jsme zatraceně dobří. Nestávalo se nám, že bychom se po zápase divili, jak jsme vlastně té výhry dosáhli. Naopak jsme věděli, že jsme si ji fakt zasloužili,“ řekl pro NHL.com trenér Jon Cooper, který je u týmu od března 2013.

Jeho klub, totální lídr loňské základní části, naprosto vyhořel v play off 2019, kde překvapivě vypadl 0:4 na zápasy s houževnatým Columbusem. Lehká deprese jako kdyby se na Tampu přenesla i na start této sezony, ale všechno spíš nasvědčuje tomu, že tahle hladová parta jen časuje formu.

Čím víc se blíží boje o Stanley Cup, tím lépe se prezentují individuality i celek. Nikita Kučerov nasbíral 24 bodů v předchozích 14 zápasech, Brayden Point bodoval jedenáctkrát za sebou, Steven Stamkos má zase 15 bodů za uplynulých 11 zápasů... To se to pak vítězí.

„Přitom dneska nám to úplně nešlo, přesto jsme dokázali vyhrát,“ těšilo Kučerova, který rozhodl prodloužení zásahem mezi betony Pavla Francouze.

Jinak byl ale celkem kritický. „Před námi je plno dobrých týmů, dneska to nebylo zrovna ono,“ varoval poslední vítěz kanadského bodování NHL.

Těžko říct, jestli to myslel vážně, nebo jestli jenom chtěl vyděsit okolí. Představa, že Tampa hraje ještě líp než teď, může být celkem strašidelná...

Anthony Cirelli se pustil do Ryana Gravese, který bránil hvězdu Nathana MacKinnona
Anthony Cirelli se pustil do Ryana Gravese, který bránil hvězdu Nathana MacKinnona

VIDEO: Sestřih utkání Colorado - Tampa Bay

Góly

Domácí: 04:49. Burakovsky, 38:26. MacKinnon, 52:43. Ničuškin

Hosté: 24:54. Killorn, 25:10. C. Gaunce, 33:43. Stamkos, 63:03. Kučerov

Sestavy

Domácí: Francouz (Miska) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Zadorov, Cole – Rantanen, MacKinnon (A), Burakovsky – Donskoi, Compher, Landeskog (C) – Ničuškin, Bellemare, Nieto – Kameněv, Jost, Tynan.

Hosté: McElhinney (Vasilevskij) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, C. Gaunce – Kučerov, B. Point, Stamkos (C) – Killorn (A), Cirelli, Palát – T. Johnson, Paquette, Maroon – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

Rozhodčí

Kozari, Lambert – Nansen, Pancich

Stadion

Pepsi Center, Denver

Návštěva

18 107 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud