11. června 2020 • 18:21

Třetí fáze schválena. Tréninkové kempy NHL před play off začnou 10. července

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tréninkové kempy pro 24 týmů, které budou po koronavirové pauze dohrávat sezonu NHL, se otevřou 10. července. Na takzvané třetí fázi návratu k hokeji se dohodlo vedení soutěže s hráčskou asociací NHLPA. Měsíc času by měl být dostatečný na to, aby se stačili do USA a Kanady vrátit zahraniční hráči, kterých je v lize 17 procent.



NHL je aktuálně v druhé fázi, kdy jsou povoleny individuální dobrovolné tréninky v centrech klubů. Některé týmy otevřely své tréninkové haly už v pondělí, další následovaly v průběhu týdne.

"Tréninkové kempy budou moci být zahájeny v pátek 10. července. Za předpokladu, že to umožní zdravotní a bezpečnostní podmínky a že se všechny strany dohodnou na pokračování soutěže," uvedly dnes NHL a NHLPA.

Délka tréninkových kempů a tedy ani případný začátek čtvrté fáze, kterou jsou samotné zápasy, oznámena nebyla. Znovu hrát by se mohlo začít koncem července či na začátku srpna.

Nejlepší hokejová soutěž světa byla kvůli šíření koronaviru přerušena 12. března. Sezona se bude dohrávat systémem play off pro 24 týmů (místo obvyklých 16) na dvou centrálních místech, která dosud nebyla určena. Pro sedm nejhorších klubů ročník skončil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud