11. října 2020 • 17:51

Faksa zůstává v Dallasu. Upsal se na pět let a za pořádný balík!

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Radek Faksa podepsal jako chráněný volný hráč s Dallasem novou pětiletou smlouvu na 16,25 milionu dolarů. Šestadvacetiletý rodák z Opavy si polepší oproti dosavadní tříleté smlouvě na 6,6 milionu dolarů.



Faksa si v dresu letošního finalisty Stanleyova poháru připsal v 66 zápasech nedohrané základní části NHL v 66 zápasech 20 bodů za 11 branek a devět asistencí. V play off nasbíral v 19 utkáních osm bodů za tři góly a pět přihrávek.

Přišel ale o celou finálovou sérii s Tampou Bay, které Stars v Edmontonu podlehli 2:4 na zápasy. Faksa se zranil ve třetím utkání finále Západní konference proti Vegas, které Dallas vyřadil po vítězství 4:1 na utkání.

Faksu si vybral Dallas v roce 2012 v prvním kole draftu na 13. místě. V NHL má centr ceněný také za defenzivní práci na kontě 351 utkání a 128 bodů za 60 branek a 68 asistencí. Ve 45 duelech bojů o Stanleyův pohár si připsal 14 bodů za šest tref a osm přihrávek.

"Radek dozrál v hráče, který si dává záležet na maličkostech. Nabízí týmu vedle svých parametrů rychlost a fyzickou hru. Hraje hodně minut v oslabeních i v přesilovkách, navíc často nastupuje v plném počtu proti nejlepším hráčům soupeřů. Jsme nadšení, že jsme si ho pojistili na pět sezon, protože je skvělý týmový hráč a platný člen Dallas Stars," řekl generální manažer Stars Jim Nill pro nhl.com.

V dresu české reprezentace se Faksa představil na třech mistrovstvích světa a v 18 zápasech si na nich připsal sedm bodů za gól a šest asistencí. Zúčastnil se i Světového poháru v Torontu v roce 2016, kde ale sehrál kvůli zranění jen jeden zápas.

Český útočník Radek Faksa (vlevo) prodloužil s Dallas Stars o pět let. Díky nové smlouvě si polepší o 10 milionů dolarů
Český útočník Radek Faksa (vlevo) prodloužil s Dallas Stars o pět let. Díky nové smlouvě si polepší o 10 milionů dolarů

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud