Pavel Bárta
Premium
21. října 2020 • 13:00

Pytlíka ovlivnil Nečas, v Devils vidí šanci. Po draftu se ozval i Eliáš

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlá doba zážitkům nepřeje. Draft NHL probíhal na internetu, Jaromír Pytlík jeho atmosféru přímo na místě okusit nemohl, ale své nejbližší při jeho sledování kolem sebe měl. „Byli jsme trošku vynervovaní, pak mi začal pípat mobil,“ líčí 19letý útočník. Online přenos běžel trochu pozadu proti realitě, takže gratulace začaly chodit dřív, než spatřil své jméno u znaku New Jersey Devils. Napsal i velikán klubu Patrik Eliáš, ozval se Pavel Zacha, s nímž se v týmu jednou může potkat. V placené části článku najdete i rozhovor s Patrikem Eliášem.



Jaromír Pytlík se stal českou dvojkou letošního draftu. Jana Myšáka vzal ve druhém kole Montreal, on si oddychl během čtvrté rundy. Stihl to ještě do první stovky, jako 99. v pořadí si ho zajistilo New Jersey. „Mluvil jsem s hodně týmy a nemyslel si, že to budou zrovna oni. Ale jsem strašně rád, že to tak dopadlo,“ vrací se k událostem před dvěma týdny.

Devils do té doby brali čtyři hráče, tři z nich už v prvním kole. Jejich jedničkou se stalo švédské křídlo Alexander Holtz, následoval centr Dawson Mercer. „Pak brali ještě beka a brankáře. Co jsem se bavil s Michalem Teplým, který podepsal s Chicagem, na pořadí nemusí tak záležet. Každopádně udělám všechno, abych je zaujal. Mají mladý tým v přestavbě, vidím tam větší šanci, než kdyby si mě vybral klub narvaný hvězdami. Tím větší budu mít motivaci,“ tvrdí Pytlík.

Hodně mu prospěl rok a půl strávený v kanadské juniorce OHL. V celku Sault Ste Marie Greyhounds se coby cenný univerzál posunul mezi lídry. „Trenér po mně chtěl, abych vedl tým, udělal ze mě asistenta kapitána. Byl jsem strašně rád, že mi věří, neohlížel se na to, že pocházím z jiné země nebo neumím úplně

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud