18. ledna 2021 • 06:50

Gudas bodoval hned v prvním zápase za Panthers. Přidal nejvíc srážek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Floridy vstoupili v neděli do nového ročníku NHL výhrou 5:2 nad Chicagem. U čtvrtého gólu si připsal asistenci Radko Gudas, který po minulé sezoně strávené ve Washingtonu podepsal tříletou smlouvu s Panthers. Český obránce v premiéře v novém klubu hýřil aktivitou - zaznamenal v zápase tři srážky, nejvíce ze všech hráčů, čtyřikrát vystřelil a do statistiky +/- přidal dva kladné body.



Florida si na začátku druhé třetiny vypracovala dvoubrankový náskok, ve 43. minutě už ale bylo vyrovnáno 2:2. O 22 sekund později ale strhl vedení na stranu Panthers svým prvním gólem v NHL Eetu Luostarinen. Krátce poté zvýšil Patric Hörnqvist, jehož nahození od pravého mantinelu si srazil obránce Chicaga do vlastní sítě. Výhru zpečetil Jonathan Huberdeau.

„Skvěle jsme zareagovali na jejich vyrovnávací gól. Od té chvíle jsme se stali úplně jiným týmem a znovu jsme odskočili třetím a čtvrtým gólem,“ uvedl trenér Floridy Joel Quenneville. „Celkově jsme ale byli trochu čitelní. Měli bychom hrát chytřeji, lépe se pohybovat a více podporovat. Ale i tak se nám toho hodně povedlo a vyhráli jsme.“

Chicago prohrálo i třetí zápas sezony, v každém inkasovalo shodně pět branek. Jeho útočníci Dominik Kubalík a David Kämpf ještě stále nebodovali. „Měli jsme dobré pasáže,“ řekl trenér Jeremy Colliton. „Nehráli jsme ale dost dobře. Nedařilo se nám dostat puk z obranné třetiny, nebyli jsme dostatečně agresivní. To udělalo v zápase rozdíl,“ vysvětlil.

Góly

Domácí: 20:12. Ekblad, 25:33. Yandle, 43:15. Luostarinen, 45:57. Hörnqvist, 56:55. Huberdeau

Hosté: 32:24. DeBrincat, 42:53. C. Murphy

Sestavy

Domácí: Driedger (Montembeault) – Weegar, Ekblad (A), Forsling, Strälman, Yandle (A), Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), Wennberg, Hörnqvist – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Lomberg, Acciari, Connolly.

Hosté: Delia (M. Subban) – Keith (A), C. Murphy (A), Zadorov, Boqvist, de Haan, Mitchell – DeBrincat, Suter, P. Kane (A) – D. Kubalík, D. Strome, Kurashev – Janmark, Wallmark, A. Shaw – Highmore, Kämpf, Carpenter.

Rozhodčí

C. Lee, Chmielewski – Berg, Baker

Stadion

BB&T Center, Sunrise

První Ovečkinova trefa stačila jen na bod

Po úvodních dvou vítězstvích nad Buffalem (6:4, 2:1) narazili Capitals na značně těžší výzvu v Pittsburghu. Do branky se po úspěšném debutu českého gólmana Vítka Vaněčka postavil Rus Ilja Samsonov a už po 19 vteřinách hry inkasoval. Do rychlého vedení se Penguins dostali zásluhou Evana Rodriguese. Hosty z hlavního města USA to ale nesrazilo a do začátku 15. minuty skóre otočili. O obrat na 2:1 se postaral ruský snajpr Alexander Ovečkin svým prvním gólem sezony.

Kapitán Washingtonu následně přihrával i na gól Niklase Bäckströma, Pittsburgh pod vedením kapitána Sidneyho Crosbyho ale dokázal do konce druhé třetiny skóre srovnat a za stavu 3:3 zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Jediným úspěšným střelcem stal Jake Guentzel, který Penguins zařídil domácí výhru. Český forvard Jakub Vrána v utkání nebodoval. 

Góly

Domácí: 00:19. Rodrigues, 22:10. Sceviour, 32:57. M. Pettersson, . Guentzel

Hosté: 12:04. Dowd, 14:24. Ovečkin, 30:09. Bäckström

Sestavy

Domácí: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Rodrigues, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Jankowski, McCann – Sceviour, Blueger, Lafferty.

Hosté: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Sprong – Hathaway, Dowd, Hagelin.

Rozhodčí

Rooney, Rehman – Suchánek, Fournier

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

bez diváků diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud