26. ledna 2021 • 12:40

Pastrňák naplno trénuje, hned ukázal parádu. Nastoupí už v sobotu?

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Davida Pastrňáka se blíží! Český útočník má za sebou první trénink s týmem Bostonu bez omezení kontaktu a je při chuti. Bruins na Twitteru zveřejnili jeho parádní nájezd s dovětkem, že pokračuje tam, kde více než před čtyřmi měsíci skončil. Když vše dobře půjde, mohl by o víkendu poprvé od zářijové operace kyčle nastoupit do zápasu NHL. Podle trenéra Bruce Cassidyho by v sobotu proti Washingtonu zamířil hned ke svým útočným parťákům Bergeronovi s Marchandem. A poprvé by si jako soupeř mohl zahrát proti Zdenu Chárovi, dlouholetému kapitánovi Bruins.



Nakonec by se mohl do zápasového vytížení vrátit až o čtyři týdny dříve, než se předpokládalo. „Jsem šťastný, že jsem do operace šel. Je parádní zase bruslit na ledě bez bolesti!“ říká po prvním tréninku s plným kontaktem český útočník David Pastrňák , který loňské play off dohrával se zraněním.

Původní rekonvalescence po operaci kyčle 16. září měla trvat až do půlky února. Pastrňák se ale nemůže dočkat návratu na led, a protože jde všechno dobře, jeho chvíle se blíží. „Je těžké se na zápasy jen dívat, když máte chuť tam skočit. Mám velké svrbění. Ta cesta byla dlouhá,“ říká k zotavování loni nejlepší střelec základní části s 48 góly.

A chuť dávat góly i letos rozhodně má. Vyhlášený hračička a kanonýr si hned na tréninku smlsnul na brankáři, kterého vymíchal povedenou protisměrnou kličkou do forhandu. „Pokračuje tam, kde přestal,“ dodali ke sdílení videa na twitteru Bruins.

Trenér Bruce Cassidy je optimistický a dodává, že pokud vše bude v pořádku nastoupí opět v tzv. „Perfektní formaci“ po boku parťáků Patrice Bergerona a Brada Marchanda. „Je to další krok v postupném procesu. Teď musíme sledovat, jak bude jeho tělo reagovat na kontakt, jak bude vypadat druhý den. V týdnu uvidíme, jak se s tím popasuje,“ dodává na adresu 24leté hvězdy týmu kouč Cassidy.

Sobotní zápas s Capitals navíc bude mít pro hráče Bostonu pikantní nádech. Poprvé nastoupí proti bývalému kapitánovi Bruins Zdenu Chárovi . „Samozřejmě bude divné hrát proti němu. Zdeno byl obrovský lídr a strašně mi pomohl vyrůst, jako hokejistovi i jako člověku. Slovy snad ani nelze dostatečně poděkovat za všechno, co pro mě udělal,“ utrousil na adresu slovenského beka Pastrňák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud