4. března 2021 • 12:18

Chára v Bostonu jako soupeř: smutná pocta bez diváků a Ovečkinův zkrat

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct let vedl kapitán Zdeno Chára hokejisty Bruins. V noci poprvé coby hráč Washingtonu přijel do Bostonu jako soupeř. Domácí tým mu ve spolupráci s fanoušky připravil děkovné video. Hezký moment, ale bez diváků v hale to zkrátka není ono, shodli se přítomní. V utkání zaujal i zkrat Alexandera Ovečkina, který po vzájemném pošťuchování s Trentem Fredericem soupeře bodl špičkou hole do míst nejcitlivějších.



Z českého pohledu nabídlo utkání hodně zajímavého. Brankář Capitals Vítek Vaněček pochytal 18 střel Bruins a se spoluhráči i díky jedinému úspěšnému pokusu Jakuba Vrány v rozstřelu slavil výhru 2:1 po samostatných nájezdech. V těch si na Vaněčka nepřišel ani David Pastrňák. Byť on jediný dokázal v 65 minutách hry českého gólmana, nakonec třetí hvězdu utkání, překonat.

Slováka Cháru, který za Boston odehrál dlouhých 15 sezon, by za normálních okolností domácí příznivci v TD Garden jistě přivítali bouřlivým potleskem ve stoje. To se ale v době omezení v souvislosti s pandemií nestalo. Slovenský obr přezdívaný „Big Z“, jemuž bude 18. března už 44 let, musel vzít zavděk pouze dojemným videem na kostce.

Zklamaný za Cháru byl Brad Marchand i kouč Bruins Bruce Cassidy. „Upřímně mě moc mrzelo, že tady nemohlo být přes 18 tisíc fanoušků, kteří by mu dali ovace, jaké si zaslouží," řekl trenér Bostonu. Prázdné hale se těžko aplauduje, přesto slovenský obr nakonec vstal a za třeskotu hokejek spoluhráčů o mantinel alespoň poděkoval zamáváním do kamery.

Bylo znát, že i jemu diváci chybí. „O Zdenovi jsem se naučil, že je velmi pokorný. Takových momentů si ohromě cení,“ věděl přesto jeho současný trenér Peter Laviolette.

Po zápase se kromě pocty Chárovi řešilo i počínání největší hvězdy Caps Alexandera Ovečkina. A tentokrát ne díky útočným kouskům, v utkání totiž vyšel bodově naprázdno. Zaujalo však jeho neustálé pošťuchování s třiadvacetiletým Trentem Fredericem, které vyústilo ve zkrat ruského hráče.

Podle reakcí mladého útočníka Bruins na ledě ho ruský kanonýr slovně provokoval, ale do bitky se netlačil. Najednou však soupeře bodnul špičkou hole do rozkroku. Kritiku za tento zkrat schytal jak Ovečkin, tak i rozhodčí.

Spoustě diskutujícím na sociálních sítích se totiž nezdálo, že oba hráči za tuto situaci inkasovali dvouminutový trest. Frederic za předcházející krosček a Ovečkin za sekání. S rozdělením trestů se dá souhlasit, nicméně ruský forvard měl pravděpodobně dostat osobní trest. K tomu však nedošlo a oba zápas dohráli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud