13. července 2021 • 11:04

Divoké oslavy Tampy: zničili Stanley Cup! Na lodích pařili i Palát s Ruttou

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay si podruhé za necelých deset měsíců užili oslavy zisku Stanleyova poháru. Radost jim nezkazil ani hustý déšť. Hráči Lightning, mezi kterými byla i česká dvojice Ondřej Palát a Jan Rutta, stejně jako po předchozím triumfu projeli městem na lodích po řece Hillsborough, plánované závěrečné setkání s fanoušky v parku ale již bouřka a sílící déšť přece jen omezily.



„Moc mě těší, že se můžu o radost podělit se všemi lidmi v Tampě a se svou rodinou,“ uvedl majitel Lightning Jeff Vinik pro web NHL.com. „Můj terapeut mi řekl, že si mám užívat každou chvilku. A tuhle chvíli si můžeme užít všichni společně. Je to nádherné. Stejně jako loni,“ citovala vlastníka česká verze zámořského serveru.

Tampa obhájila Stanleyův pohár po výhře 4:1 nad Montrealem. Oslavy na řece i přes nepřízeň počasí sledovaly tisíce fanoušků, hráči s rodinnými příslušníky si předávali pohár mezi sebou. Vše řídil útočník Alex Killorn, který na závěr s ruskou hvězdou Nikitou Kučerovem s pohárem předvedl divokou jízdu na vodním skútru mezi plavidly.

Stanley Cup nevydržel divoké oslavy Tampy...
Stanley Cup nevydržel divoké oslavy Tampy...

Triumf si užíval i útočník Pat Maroon, jenž ovládl play off NHL potřetí za sebou. „Letos to bylo určitě nejtěžší. Sezona s 56 zápasy. To, jak jsme bojovali. Jak jsme se popasovali s překážkami. Zraněními. Bylo to opravdu úchvatné,“ radoval se třiatřicetiletý Američan, jenž do Tampy přišel před dvěma lety ze St. Louis. „Proto máme lídry, jako jsou Ryan McDonagh, Steven Stamkos, Victor Hedman, Alex Killorn a Nikita Kučerov. To oni tlačí celou partu dopředu. To oni řídí tenhle autobus,“ řekl Maroon.

Už po čtvrté výhře ve finále zkušený útočník prohlásil, že věří, že dostane na soukromou oslavu pohár netradičně na dva dny za sebou. Nyní ale čeká Stanley Cup nečekaná oprava, hráči Tampy jej totiž při oslavách viditelně poničili a hokejový grál musí do „servisu“.

Tampa Bay Lightning Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud