Jan Denemark
Premium
30. září 2021 • 16:45

Kempy NHL: kdo má jistotu a kdo bojuje o místo? Šance pro Frolíka

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tu! Tradiční předehra velkého spektáklu už se rozeběhla. V sobotu začaly přípravné zápasy klubů NHL. Premiérově pro 32 týmů, protože prvně v historii své duely organizuje také celek ze Seattlu. Po roční pauze jde o tradiční formát příprav před sezonou, která startuje 12. října. Do kempu dostalo pozvánku přes šedesát Čechů, jejich šance na zisk místa v prvním týmu se však značně liší. Někdo má místo jisté, jiným začíná boj o přežití.



Čtyřiašedesát českých hráčů. Tolik borců bylo pozváno do tréninkových kempů klubů NHL. Hned 29 z nich doufá, že si dobrými výkony vydře premiérovou příležitost předvést se na nejnablýskanějším jevišti.

V zastoupení jednotlivých pozic nedošlo k žádnému posunu. Pozvánku totiž dostalo hned čtrnáct brankářů, naopak mezi obránci žádná výrazná změna nenastala. Nejvýraznější české bašty? Stálice v podobě Bostonu a Detroitu. A nově také Chicago, Arizona a především Toronto.

Do největšího města Kanady zamířila před sezonou hned trojice hráčů - Petr Mrázek, David Kämpf a Ondřej Kaše. „Těším se, až je konečně uvidím v akci,“ prohlásil dopředu trenér Maple Leafs Sheldon Keefe. Jeho výrok dává jasně najevo, že nejde o posily, které by se musely rvát na sílu o místo v přípravných duelech.

Mýtus o tom, že startovní čára je na počátku kempu pro všechny naprosto stejná, už se za poslední léta povedlo vymýtit. Pravdou je, že se hraje jen o pár míst. A vyhladovělých lovců na ně čeká hned několik. Celky totiž neskládají hráčskou skládačku nanovo, jako je tomu mnohdy třeba v tuzemsku, ale fungují s dlouhodobým výhledem a s jasně daným jádrem lídrů.

Micheal Frolík bojuje o šanci v NHL v dresu St. Louis Blues
Micheal Frolík bojuje o šanci v NHL v dresu St. Louis Blues

Asi tak nelze čekat, že by si místo musel obhajovat třeba David Pastrňák nebo Ondřej Palát. Nutno však kvapem dodat, že Čechů, kterým začíná boj alespoň o malou šanci, je hned několik. „Budu dělat všechno pro to, abych zde prostě zůstal co možná nejdéle,“ prohlásil forvard Bruins Jakub Lauko, jenž se o vytoužený start v nejlepší lize světa pere čtvrtým rokem.

Právě on je dobrým příkladem toho, že mnohdy nejde jen o individuální schopnosti, ale i o klubovou situaci. Ta nyní hraje silně třeba pro 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud