4. října 2021 • 08:55

Reichel zářil v přípravě na NHL, skóroval i Faksa. Kořenářovi zápas nevyšel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Kristian Reichel se v přípravném utkání na NHL blýskl gólem a nahrávkou. Bodový příspěvek litvínovského odchovance ale hokejistům Winnipegu k výhře nestačil, na ledě Vancouveru prohráli 2:3. V nedělním programu se prosadil také Radek Faksa, který trefou do prázdné branky zpečetil výhru Dallasu 6:3 nad Arizonou. Za poražené si jednu asistenci připsal Jan Jeník a celý zápas odchytal Josef Kořenář.



Vancouver se dostal na konci čtvrté minuty zásluhou Bo Horvata do vedení, ale hosté odpověděli ještě do přestávky. Nahození Leona Gawankeho vypadlo brankáři Jaroslavu Halákovi přímo k Reichelově hokejce a český útočník s trochou štěstí posunul puk na Jeffa Mallota, jenž vyrovnal.

Canucks se pak po gólech Nicolase Petana a Tannera Pearsona dostali do dvoubrankového vedení, v 57. minutě ale po ojedinělé šanci Jets zdramatizoval závěr Reichel. Syn olympijského vítěze Roberta Reichela si po vyhraném vhazování našel prostor ke střele a švihem trefil pravý horní roh branky.

V souboji mezi Dallasem a Arizonou, který se hrál v rámci akce Hockeyville USA v El Pasu, se představila čtveřice českých hokejistů. V sestavě Arizony nastoupili Jeník, Dmitrij Jaškin a brankář Kořenář, v barvách Dallasu Faksa.

Nejlépe vyšel zápas poslednímu jmenovanému. Opavský rodák, který se v Dallasu chystá již na sedmou sezonu, vstřelil při závěrečném risku soupeře bez brankáře první gól v přípravě. Na třetí brance Coyotes se podílel Jeník, jehož střelu z levého kruhu dorazil za brankovou čáru Cristian Fischer.

Utkání nevyšlo Kořenářovi, který inkasoval pět branek z 33 střel. Spokojený nemohl být ani Jaškin, jenž po návratu do zámoří z KHL stále čeká na první kanadský bod.

Přípravné zápasy NHL:

Pittsburgh - Detroit 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Branky: 13. a 47. Kapanen, 4. Carter, 25. Letang, 36. Heinen - 16. Suter.

Vancouver - Winnipeg 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky: 4. Horvat, 26. Petan, 53. T. Pearson - 13. Malott (K. Reichel), 57. K. Reichel.

Dallas - Arizona (v El Pasu) 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)

Branky: 12. Harley, 19. Benn, 35. Dellandrea, 45. Pavelski, 56. Seguin, 60. Faksa - 7. Gostisbehere, 21. O'Brian, 31. Fischer (Jeník). Josef Kořenář inkasoval v dresu Arizony pět branek z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 84,8 procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud