16. října 2021 • 07:50

Ovečkin s vločkami baví NHL. V jaké reklamě se objevil Pasta či Jágr?

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak hvězdy NHL Ovečkin, Pastrňák, ale i kdysi Jágr bavily v reklamách?Jak hvězdy NHL Ovečkin, Pastrňák, ale i kdysi Jágr bavily v reklamách?FOTO: Koláž iSport.cz

    Washington nabuzuje góly, celou NHL nyní baví i jako herec. Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin si zahrál v reklamě na pojištění po boku své ženy Anastasie a parťáka z útoku Nicklase Bäckströma. Baví nejen nápad, ale i herecký výkon obou hokejistů. Připoměňte si také, v jakých reklamách v USA v nedávné době hrál David Pastrňák či v čem kdysi účinkoval Jaromír Jágr.

  • Spoluhráč v pojistné smlouvě

    Momentální hit ve Spojených státech. Ležící Ovečkin snídá vločky s mlékem, když za ním přijde jeho žena Anastasia a ptá se proč má útočník na své pojistce spoluhráče z Capitals centra Nicklase Bäckströma. „Jsme duo. Co když se mi něco stane? Komu bude Nicklas nahrávat. Jeho čísla z přesilovky klesnou. Co potom?“ vysvětluje Ovečkin udivené manželce. „Jo, co potom,“ objeví se v záběru na stejné pohovce ležící Bäckström.

    Po úvodním vydařeném zápase sezony s Rangers (5:1), které Ovečkin zničil bilancí 2+2, se spojil s moderátorem a experty ve studiu. Řeč přišla i na reklamní spot, moderátora především zajímalo, kolik pokusů bylo na natočení spotu třeba. „Abych byl upřímný, byl jsem toho mléka plný. Pravděpodobně teď vůbec nebudu snídat, jak jsem pořád přeplněný,“ vykládal s úsměvem Ovečkin.

     

  • Pastrňákovo osvěžení na trestné

    Podobně jako kdysi Jágr, i v současností největší česká hvězda Pastrňák už stihla několik reklamních spotů. Když propagoval výrobce bruslí Bauer, usedl do školní lavice, kde vyměnil autograf za domácí úkol z geometrie. Dále třeba propagoval slevu do pizzerie, ale zatím asi nepovedenější reklamu natočil v roce 2019 na řetězec prodávající kávu a donuty.

    Spot začíná vyloučením. Když však Pastrňák zamíří na trestnou lavici, čeká ho tam prodejna Dunkin Donuts, kde mu prodavačka nabídne velký nápoj. „Raději střední, mám jen dvě minuty,“ odvětí Pasta. Pak ještě přijde vtipná připomínka k rozhodčímu a pokec s dalším zákazníkem o tom, že Pastrňák je častým návštěvníkem řetězce.

     

  • Charitativní „Pasta“

    Narozdíl od předhozích nejde o televizní reklamu, ale charitativní projekt Davida Pastrňáka zmiňme také. Přezdívka „Pasta“ (ang. těstoviny) je u české útočné hvězdy známá už dlouho. Bostonská „88“ ji využila k jejich prodeji společně s řetězcem obchodů Stop & Shop.

    Ve vybraných prodejnách budou „Pastovu pastu“ prodávat za 88 centů a výdělek půjde na podporu kliniky zabývající se výzkumem a léčbou dětské rakoviny. „Chci využít pozice, v níž jsem. To je to nejmenší, co můžu pro tuto komunitu udělat. Chtěl jsem pomoct, hlavně dětem,“ komentoval svůj příspěvek Pastrňák. I v tomto napodobil Jágra, který kdysi v USA propagoval prodej burákového másla.

     

    Charitativní pasta Davida Pastrňáka Charitativní pasta Davida PastrňákaFoto NHL.com

  • Jágrova žvýkačka

    Asi nejslavnější reklama spojená s Jaromírem Jágrem se týkala v roce 1998 žvýkačky, která byla podle slov tehdejší hvězdy NHL symbolem Ameriky. Šlo o Bubble tape navinutou do „šneka“ v plastové krabičce připomínající puk. 

    „Když mám hlad, utrhnu si malý kousek,“ říká Jágr v reklamě. „Když se potřebuju soustředit, utrhnu si větší.“ S hokejkou si mezitím s kulatou krabičkou pohrává a na závěr dodává: „Bubble tape je pro borce, kteří se dokáží sami rozhodovat!“ 

     

  • „Smrdíš jako prase“

    V posledním případě si připomeňme trochu jiný spot. Jaromír Jágr se objevil v upoutávce, kde fanoušek Rangers Bobby Granger přibližuje dalším příznivcům nová pravidla v NHL, ale také některé hráče. V jednom z dílů se díky početnému táboru českých hráčů v týmu pokouší naučit některé fráze v češtině. V sezoně 2005/06 totiž v Rangers působilo hned sedm Čechů.

    „Jaromíre, jak se řekne ,Přeji dobrý zápas,?“ ptá se anglicky Granger Jágra. Ten se zamyslí a v češtině odvětí: „Smrdíš jako prase.“ Když pak Granger potká Petra Průchu, chce mu v češtině popřát dobrý zápas a pořádně to schytá.

     

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud