15. března 2022 • 07:01

Arizona vyhrála díky prvnímu hattricku Crouse, Vejmelka zůstal na střídačce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Arizony v jediném pondělním utkání NHL vyhráli na ledě Ottawy 5:3. Prvním hattrickem kariéry v soutěži se blýskl útočník Coyotes Lawson Crouse. Scott Wedgewood, který v brance hostujícího celku dostal přednost před Karlem Vejmelkou, kryl 40 střel.



Ottawa na vlastním ledě dominovala, přestřílela Arizonu 43:15, ale na výhru nedosáhla. Senators přes chvílemi až drtivý tlak vedli v celém zápase pouze pět minut. Josh Norris ve třetí minutě otevřel skóre, Arizona ale zásluhou Crouseho v osmé minutě srovnala a v čase 9:00 čtyřiadvacetiletý útočník v přesilové hře druhým gólem otočil stav utkání.

„Nemyslím si, že bych od svého příchodu na lavičku Senators zažil zápas, ve kterém bychom herně tak dominovali. Prakticky nepřetržitě jsme drželi puk a soupeře k ničemu nepustili. Ani si nevzpomenu, kdy se soupeř, kromě gólových situací, dostal přes červenou čáru,“ řekl trenér Ottawy D.J. Smith. „Zápas rozhodla naše bídná produktivita. Z takového tlaku a tolika střel jsme prostě měli vytěžit více branek,“ dodal.

Norris v 15. minutě po čtyřech sekundách využil přesilovou hru a tvrdou ranou do horního rohu Wedgewoodovy branky srovnal, to však bylo od Senators na dlouhou dobu vše.

V 37. minutě ujel v oslabení Crouse, překonal Filipa Gustavssona a zkompletoval svůj první hattrick v NHL. „Je to neuvěřitelný pocit. Již několikrát jsem říkal, že chci do každého zápasu dát úplně všechno a pomoci týmu, jak to jen jde. Vstřelit hattrick před svou rodinou a ještě dovést tým k výhře, to je opravdu paráda,“ pochvaloval si Crouse, jenž byl zvolen první hvězdou zápasu.

Rodák z kanadského Londonu se stal teprve osmým hráčem v klubové historii, který v jednom zápase vstřelil gól v přesilovce, v oslabení i při hře pět na pět. „Vůbec jsem to nevěděl, řekl mi to až někdo v kabině,“ řekl.

Na třetí Crouseho trefu ještě Senators zásluhou Brownovy dorážky ze 48. minuty dokázali odpovědět, tvrdá rána pro psychiku domácích ovšem přišla pouhých šestnáct sekund po srovnání. Nick Schmaltz bekhendem prostřelil Gustavssona a poslal Coyotes opět do vedení. Šestadvacetiletý Američan bodoval pošesté v řadě a především díky sedmi bodům z předchozího zápasu s Ottawou zapsal ve své úspěšné sérii již 16 bodů (6+10).

Pátou výhru Arizony z posledních šesti zápasů pečetil v poslední minutě trefou do prázdné branky Barret Hayton.

Góly

Domácí: 02:39. Norris, 14:01. Norris, 47:30. C. Brown

Hosté: 07:49. Crouse, 09:00. Crouse, 36:12. Crouse, 47:46. N. Schmaltz, 59:13. Hayton

Sestavy

Domácí: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Ennis, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, Gambrell, P. Kelly.

Hosté: Wedgewood (K. Vejmelka) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), J. Moser, Capobianco, Koljačonok – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Galchenyuk, Crouse – N. Ritchie, Hayton, Maccelli – Riley Nash, L. Eriksson, Carcone.

Rozhodčí

Lee, Schlenker – Mills, Nansen.

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

9 201 diváků

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud