7. června 2022 • 06:35

SESTŘIH: Edmonton - Colorado 5:6p. Francouz vychytal finále Stanley Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Colorada s Pavlem Francouzem v brance vyhráli v Edmontonu 6:5 v prodloužení, ovládli sérii 4:0 na zápasy a po 21 letech postoupili do finále play off NHL. Český gólman pomohl hostům k postupu třiceti zákroky. Hned pět bodů za gól a čtyři asistence získal obránce Avalanche Cale Makar. Po postupu Colorada je jisté, že Stanleyův pohár získá potřetí za sebou český hokejista.



České zastoupení je i v obou týmech finále Východní konference, v němž vedou New York Rangers nad obhájcem triumfu z posledních dvou let Tampou Bay 2:1 na zápasy. Stejně jako Francouz se může stát 29. držitelem trofeje z ČR útočník Filip Chytil z Rangers. V případě dalšího úspěchu Lightning by se radovali potřetí za sebou obránce Jan Rutta a forvard Ondřej Palát.

Colorado po Makarově trefě ze 4. minuty vedlo po první třetině 1:0, domácí ale třemi góly ve druhé části stav otočili. Postupně se prosadili Zach Hyman, Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.

Devon Toews po půl minutě druhé třetiny snížil na 2:3, Hyman ale svou druhou brankou v duelu vrátil domácím Oilers dvoubrankový náskok. Následující minuty patřily hokejistům Avalanche, kteří zásluhou Gabriela Landeskoga, Nathana MacKinnona a Mikka Rantanena otočili pět minut před koncem základní hrací doby na 5:4.

Vyřazení Edmontonu alespoň na chvíli odvrátil Zack Kassian, jenž využil asistencí McDavida s Leonem Draisaitlem a poslal zápas do prodloužení. To však již po minutě a 19 vteřinách rozhodl Artturi Lehkonen, jenž svým šestým gólem v play off vystřelil Coloradu postup do finále.

Góly

Domácí: 27:39. Hyman, 36:57. Nugent-Hopkins, 38:54. McDavid, 43:55. Hyman, 56:38. Kassian

Hosté: 03:46. Makar, 40:31. Toews, 48:58. Landeskog, 53:30. MacKinnon, 54:47. Rantanen, 61:19. Lehkonen

Sestavy

Domácí: Mi. Smith (Koskinen) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Keith, Barrie, Kulak, Russell – Puljujärvi, McDavid (C), Draisaitl (A) – Hyman, Nugent-Hopkins, Holloway – Ryan, McLeod, Foegele – Kassian, Malone.

Hosté: Francouz (Kuemper) – Makar, Toews, Manson, J. Johnson, E. Johnson, Byram – Ničuškin, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Rantanen (A), Lehkonen – Aube-Kubel, Compher, Newhook – L. O'Connor, Helm, Cogliano.

Rozhodčí

Rooney, Hebert – Gibbons, Murray

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud