Patrik Czepiec
26. července 2022 • 13:35

Zachránil život, zůstává skromný: Jen jsem pomáhal, říká hrdina z Montrealu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokora nade vše. Útočník ve službách klubu Montreal Canadiens Paul Byron pomohl v neděli se záchranou muže z konstrukce havarovaného letadla. Žádné zásluhy si ovšem nehodlá nárokovat. Autor 208 bodů v NHL pilota společně se svými přáteli a rodinnými příslušníky vytáhnul z potopeného stroje. „Pouze jsem asistoval opravdovému hrdinovi,“ napsalo skromně montrealské křídlo ve veřejném prohlášení na Twitteru.



Jak uvádějí záznamy kanadské policie, muž nezvládl přistání se svým hydroplánem na jezeře v blízkosti vesnice Notre Dame du Laus v provincii Québec, a sice v neděli před polednem tamního času. Skončil na střeše. „Na palubě byl sám. Lékaři ho transportovali do nemocnice s otřesem mozku a problémy s dýcháním,“ tvrdí tisková agentura The Canadian Press.

K nehodě se okamžitě seběhli svědci, mezi nimiž byl i útočník Montrealu Paul Byron. Společně se svým tchánem, švagrem a přáteli bez váhání skočil do vody a přispěchal s první pomocí. Že by měl ale potřebu pohladit si ego? Nic takového.

„Chci vám všem říct, že pravý hrdina se jmenuje Serge Labelle. To on zachránil pilota a měl by dostat uznání. My už jsme pouze asistovali, stejně jako další neuvěřitelní jedinci z pobřeží. Serge je hrdina!“ uvedl někdejší hráč Buffala, Calgary a v posledních sedmi letech také člen kabiny Montrealu, za který stihl v minulé sezoně 27 zápasů, jelikož byl hned několikrát na marodce.

Jiný pohled na inkriminovanou událost měl ovšem jeho švagr Neal Leblond. „Paul se do vody vrhnul přede mnou,“ popisuje. „Všude byly kusy kovu, byl cítit plyn, motor měl vysokou teplotu. Paul se ukázal jako správný chlap. Riskovali jsme své životy.“

V příštím ročníku čeká obětavého Paula Byrona boj o novou smlouvu, vyprší mu totiž čtyřletý kontrakt na 13,6 milionu dolarů. V předchozí sezoně nastřádal sedm bodů za čtyři góly a tři asistence.

Útočník Montrealu Paul Byron prokázal velkou obětavost, zásluhy si ovšem odmítá připisovat
Útočník Montrealu Paul Byron prokázal velkou obětavost, zásluhy si ovšem odmítá připisovat

Montreal Canadiens Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud