Jaroslav Kalina
22. května 2023 • 10:55

Jágr zpět v Pittsburghu: dres v kabině, setkání s parťákem i vtípky o návratu

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uplynulo již 22 let od doby, kdy naposledy oblékal dres s ikonickým tučňákem. Jaromír Jágr je ovšem v Pittsburghu neustále hluboce obdivován. Legendární útočník se o tom přesvědčil minulý víkend, kdy po záchraně Kladna v baráži o extraligu podnikl cestu do zámoří a tedy i návštěvu svého bývalého klubu. V rámci autogramiády se po letech znovu setkal s některými bývalými spoluhráči či zástupy dodnes věrných fanoušků. V hale Penguins měl dokonce možnost se podívat znovu do kabiny, kde měl připravené místo se jmenovkou i dresem.



Schyluje se snad k senzačnímu návratu? U Jaromíra Jágra si pořád nemůžete být nikdy jistí, ale tentokrát si výletem za Penguins, kam vyrazil i s přítelkyní Dominikou, přijel připomenout úspěšná 90. léta v NHL. V předměstí Pittsburghu v Monroeville se velikán českého hokeje zúčastnil autogramiády, díky které potkal několik starých známých z vítězné sezony 1991-92.

Akce se zúčastnil například tehdejší generální manažer Craig Patrick, bývalý brankář Tom Barrasso či legendární obránce Paul Coffey. Především za setkání s někdejším vynikajícím zadákem byl Jágr ohromně vděčný.

„22 let po mém trejdu od Penguins jsem v Pittsburghu potkal opět Paula Coffeyho. Byl ´nadpřirozený´obránce. Měl sezony, kdy dělal přes 100 bodů a na ledě snad místo bruslení létal. Když chtěl, zavezl to před bránu úplně sám. Nahrál mi na spoustu gólů, ale hlavně mi po mém příchodu neskutečně pomohl. Díky Paule,“ napsal v 51 letech stále aktivní hokejista na svém Instagramu a přidal fotku šťastného shledání.

Když se fanoušci Pens dozvěděli, že na podpisovou akci dorazí druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL, který klubu z Pensylvánie pomohl ke dvěma Stanley Cupům, neváhali a v hojném počtu vyrazili na předměstí. V Monroeville na podpis či fotku s Jágrem stála pořádně dlouhá fronta. „Vlasy mám kratší, jsem ´trochu´ silnější, mám pár vrásek navíc, ale jsem rád, že jste po tolika letech nezapomněli,“ těšilo Jágra na sociálních sítích.    

Když už Pittsburgh po dlouhé době hostil jednu ze svých největších legend, rozhodně nemohlo zůstat jen u autogramiády. Prezident obchodních operací Penguins Kevin Acklin pozval Jágra na prohlídku PPG Paints Areny, která zahrnovala i zavítání do hráčské kabiny. V šatně měl již připravené místo i dres se svým jménem, ikonickým číslem 68 a zarámovanou novinovou stránkou.

Pomyslel snad Jágr v tu chvíli na návrat? „Zatím ne, musím se dostat do formy. Mám asi 25 kilo navíc. Musíme ale tady vyměnit pár hráčů, abychom zase udělali play off,“ narážel boss Rytířů Kladno ve videu z kabiny na absenci Pittsburghu v probíhajícím play off NHL. „Ten končí, tenhle taky, tohohle si necháme, to je Crosby ,“ smál se.

Bezpochyby nejen Jágrovi se v šatně Pens vybavily vzpomínky na famózní devadesátky. „Vzpomínám si, když jsem ještě jako kluk rozvážel noviny v den, kdy se Jaromír Jágr poprvé stal součástí Pittsburgh Penguins. Jsem hluboce poctěn, že jsem s ním mohl strávit dnešek a přivítat ho zpátky doma,“ zmínil Acklin na Facebooku, kam umístil i fotku s Jágrem.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud