27. září 2023 • 09:50

Zohorna žádá šanci! Začal brankou i asistencí, ale slavil Bednář. Vránův gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Radim Zohorna si v prvním přípravném zápase před NHL připsal gól a asistenci, hokejisté Pittsburghu ale podlehli v Detroitu 3:4. Obránce Libor Hájek při premiéře za Penguins asistoval u jedné branky. Jakub Vrána otevřel skóre utkání, v němž nakonec se St. Louis vybojoval vítězství 3:2 nad Columbusem.



První gól zápasu dal i Zohorna, který po akci Hájka a Valtteriho Puustinena zůstal sám mezi kruhy a v sedmé minutě poslal Pittsburgh střelou bez přípravy do vedení. V polovině duelu si dvojice Zohorna, Puustinen opět vzala slovo, tentokrát si role prohodili a finský útočník vyrovnal na 2:2.

Hned po inkasovaném gólu přenechal James Reimer místo v brance Red Wings Janu Bednářovi. Jednadvacetiletý český gólman zlikvidoval 12 střel, obdržel jedinou branku a výrazně pomohl Detroitu k výhře 4:3.

Ani jednou za 17 minut na ledě neinkasoval Jakub Škarek, který za New York Islanders odchytal třetí třetinu zápasu s městskými rivaly Rangers a šesti zásahy pomohl svému týmu alespoň ke snížení na 2:4. Všechny čtyři branky Islanders předtím obdržel Semjon Varlamov. V sestavě Rangers chyběl Filip Chytil, který doléčuje zranění v horní části těla.

Vrána nasměroval St. Louis k výhře nad Columbusem v deváté minutě. Našel odražený puk po vhazování v útočném pásmu a bekhendem vstřelil svou první branku v přípravě.

Dallas jednoznačně zvítězil i ve druhém zápase před sezonou, na výhře 6:1 nad Minnesotou se podílel asistencí Radek Faksa. Téměř 20 minut za poražené odehrál obránce David Špaček, který dostal druhý největší prostor na ledě z celého týmu.

V duelu Buffala s Bostonem odehrál lehce přes 15 minut další vicemistr světa do 20 let útočník Jiří Kulich, který měl pět střeleckých pokusů, ale nebodoval. Buffalo vyhrálo 4:1. Jediným Čechem v sestavě Bruins byl Jakub Lauko. Ve druhé třetině byl dvakrát v rychlém sledu vyloučen, Sabres ale jeho nedisciplinovanost nepotrestali.

Zimák: Titul pro Vegas, ale k dynastii má našlápnuto Florida. McDavid? Lepší než Gretzky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud