7. prosince 2023 • 06:40

Edmonton zničil Carolinu, Hymanův hattrick. Trefil se Faksa, Dallas padl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Faksa neodvrátil v NHL svou druhou brankou v sezoně prohru hokejistů Dallasu 4:5 na ledě Floridy. Vítězství domácích řídil Evan Rodrigues, který v utkání nasbíral čtyři body za dva góly a dvě přihrávky. Ve středu zazářil i Zach Hyman, jenž se podílel hattrickem na vítězství Edmontonu 6:1 nad Carolinou. V dresu poražených vyšel naprázdno Martin Nečas.



Radek Faksa se podruhé v sezoně NHL radoval ze vstřeleného gólu, ale hokejisté Dallasu prohráli na ledě Floridy 4:5. Hlavním strůjcem vítězství domácího týmu byl Evan Rodrigues, který dvakrát skóroval a přidal dvě přihrávky. Ve středečním programu zazářil i Zach Hyman, jenž se podílel hattrickem na vítězství Edmontonu 6:1 nad Carolinou. V dresu poražených vyšel naprázdno Martin Nečas.

Od první Faksovy trefy v ročníku už uplynul skoro měsíc. Český útočník se tentokrát opřel mezi kruhy do přihrávky od zadního mantinelu a vyrovnal ve 14. minutě na 1:1. Florida kontrovala a vypracovala si na přelomu první a druhé třetiny vedení 3:1. Dallas smazal ztrátu v úvodu poslední části, ale za 37 sekund od vyrovnání vrátil domácím vedení Aleksander Barkov a na 5:3 zvýšil Rodrigues.

„I za stavu 1:3 jsme cítili, že jsme v zápase a že máme šanci. Zatlačili jsme je, vyrovnali, ale možná jsme se tím uspokojili,“ uvedl Jevgenij Dadonov, autor gólu na 3:3. Dallas už zápas jen zdramatizoval trefou Thomase Harleyho. „Mají vynikající tým a chtěli jsme k zápasu přistoupit, jako by šlo už o play off. To se povedlo, odvedli jsme dobrou práci,“ pochvaloval si Rodrigues.

St. Louis vedlo doma nad Vegas po úvodní třetině 3:1. Lídr soutěže ale otočil skóre třemi góly v pasáži od 30. do 33. minuty a vyhrál 6:3. Do sestavy poražených se nevešel počtvrté v řadě Jakub Vrána. Český útočník má na kontě v sezoně jen šest bodů (2+4) ze sedmnácti utkání. Ve svých posledních dvou startech si navíc připsal dohromady čtyři záporné body ve statistice +/-.

„Na začátku sezony by mě nenapadlo, že se to vyvine takhle,“ uvedl Vrána před pár dny ke své pozici náhradníka. „Snažím se zůstat pozitivní a užívat si každý den na ledě. Pracuju na sobě, snažím se v tréninku získat sebevědomí a čekám na šanci. To je vše, co můžu v této situaci dělat,“ doplnil.

Edmonton směřoval k vítězství od začátku. Už po 41 sekundách hry vedl o dva góly a ve zbytku úvodní třetiny zvýšil Hyman dvěma trefami na 4:0. Pátý gól přidal ve 23. minutě Warren Foegele. Čestný úspěch Caroliny zaznamenal v čase 47:05 Jordan Staal a připravil o čisté konto Stuarta Skinnera, který kryl 39 střel. Poslední slovo měl ale Hyman, který zkompletoval druhý hattrick v sezoně a pronikl v tabulce střelců do první desítky.

„Nefungovalo nám nic, rychle jsme prohrávali. Takový výkon jsem u týmu ještě nezažil, nemám slov. Je nepřijatelné, co jsme předvedli. Naši nejlepší hráči musí ukázat více. Viděli jsme na druhé straně, jak to vypadá, když lídři táhnou tým,“ zlobil se trenér Caroliny Rod Brind'Amour. Na mysli měl Connora McDavida, který přihrál na tři góly a v posledních sedmi zápasech nasbíral devatenáct bodů (4+15).

Lídr produktivity Nikita Kučerov pomohl gólem a přihrávkou k výhře Tampy Bay 3:1 nad Pittsburghem. Brankáři Andreji Vasilevskému scházelo jen 53 sekund, aby vychytal druhou nulu za sebou. O čisté konto se připravil sám chybnou rozehrávkou.

Góly

Domácí: 04:39. Rodrigues, 18:14. Reinhart, 20:24. Verhaeghe, 44:52. Barkov, 48:00. Rodrigues

Hosté: 13:42. Faksa, 40:39. Marchment, 44:15. Dadonov, 52:26. Harley

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Gadjovich.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen (A), R. Suter, Hakanpää, Lindell, Hanley, Harley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Seguin, Duchene, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Cr. Smith, Faksa, Steel.

Rozhodčí

Lambert, Hebert – Galloway, Alphonso

Stadion

Amerant Bank Arena, Sunrise

Návštěva

18 376 diváků

Góly

Domácí: 05:56. Cirelli, 28:31. Kučerov, 37:04. Jeannot

Hosté: 59:07. Guentzel

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (J. Johansson) – Perbix, Hedman (A), Černák, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan – Kučerov (A), Point, Stamkos (C) – Barré-Boulet, Cirelli, Hagel – Eyssimont, Paul, Jeannot – Watson, Glendening, Motte.

Hosté: Jarry (Nedeljkovic) – Letang (A), Graves, E. Karlsson, M. Pettersson, Ludvig, Shea – Rust, Crosby (C), Guentzel – D. O'Connor, Malkin (A), R. Smith – A. Nylander, Eller, Zohorna – Carter, Koppanen, Harkins.

Rozhodčí

Dwyer, Chmielewski – Fournier, Berg

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 09:20. Neighbours, 10:33. Hayes, 17:11. Kyrou

Hosté: 08:03. Whitecloud, 29:42. Eichel, 31:51. Marchessault, 32:18. Kolesar, 39:42. Amadio, 59:48. W. Karlsson

Sestavy

Domácí: Binnington (Hofer) – Leddy, Parayko, Krug, Faulk, Scandella, Perunovich – Bučněvič, Thomas, Neighbours – Hayes, B. Schenn, Kyrou – Saad, Sundqvist, Kapanen – Toropčenko, Alexandrov, Blais.

Hosté: L. Thompson (Patera) – Pietrangelo, B. Hutton, Korczak, McNabb, Whitecloud, Hague – Stone, Eichel, Barbašev – Marchessault, W. Karlsson, Cotter – Amadio, Stephenson, Howden – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.

Rozhodčí

Lee, McIsaac – Cherrey, Marquis

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 00:28. R. McLeod, 00:41. Ekholm, 05:46. Hyman, 14:03. Hyman, 22:49. Foegele, 49:35. Hyman

Hosté: 47:05. J. Staal

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – C. Brown, Draisaitl (A), Kane – Janmark, R. McLeod, Foegele – Ryan, Hamblin, Gagner.

Hosté: Kočetkov (6. Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Teräväinen, Kotkaniemi, Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Nečas, Drury, Noesen.

Rozhodčí

Dunning, Luxmore – Apperson, Brisebois

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud