9. prosince 2023 • 06:44

Vrána se vrátil do sestavy, ale slaví Jiříček. Šestá výhra Oilers v řadě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejovému útočníkovi Jakubu Vránovi v NHL nevyšel návrat do sestavy St. Louis. Český forvard v duelu s Columbusem nebodoval a Blues prohráli 2:5. Columbus s obráncem Davidem Jiříčkem v sestavě uspěl po třech prohrách. Pošesté v řadě se radoval Edmonton, jenž po obratu porazil Minnesotu 4:3.



Columbus do utkání proti St. Louis vstoupil dobře a ve druhé minutě se zásluhou Kirilla Marčenka dostal do vedení. Blues odpověděli díky Robertu Thomasovi, ale ještě v úvodním dějství vrátil domácím vedení třetí hráč letošního draftu Adam Fantilli.

Devatenáctiletý Kanaďan bodoval potřetí za sebou a dal tři góly v posledních dvou zápasech. „Hráli jsme opravdu sebevědomě. Věřili jsme jeden druhému a stále jsme se tlačili dopředu“ řekl talentovaný útočník, jenž je s 16 body druhým nejproduktivnějším nováčkem NHL.

Po bezbrankové druhé třetině Blue Jackets rozhodli v závěrečné dvacetiminutovce. Dvěma góly se o klíčový trhák postaral Jegor Činachov a vítězství trefou do prázdné branky pečetil Alexandre Texier. Vrána se vrátil do sestavy z pozice náhradníka.

Výhru Columbusu 41 zákroky podpořil Jet Greaves. Dvaadvacetiletý gólman v NHL naskočil podruhé a vychytal první výhru. „Byla to zábava. Kluci v poli odehráli skvělý zápas a výrazně mi pomohli,“ uvedl. Utkání nedohrál kanonýr Blue Jackets Boone Jenner. Nejlepší střelec týmu ho opustil v 33. minutě poté, co ho do obličeje trefil pukem spoluhráč Ivan Provorov.

Edmonton po úvodní části vedl nad Minnesotou 1:0, Wild ale dvěma góly během 41 sekund skóre otočili. Divoký start druhého dějství podtrhl Connor McDavid, jenž v čase 21:21 srovnal na 2:2. Kapitán Oilers se blýskl další skvělou individuální akcí. Převzal puk na pravém křídle, stahovačkou kolem obránce Codyho Ceciho se dostal do střelecké pozice, ale místo zakončení ještě objel gólmana a zpoza branky zasunul puk za čáru.

Hostům vrátil vedení Connor Dewar, poté už však dávali góly pouze Oilers. Na 3:3 srovnal Leon Draisaitl a obrat svou druhou trefou v utkání dokonal obránce Evan Bouchard. „Není to o mně, ani o nikom jiném, je to o týmu. Když funguje tým, začnou fungovat i individuality,“ vysvětlil třetí nejproduktivnější bek ligy.

Oilers natáhli svou sérii na šest výher a posunuli se před Minnesotu na 11. místo Západní konference. „Dnes to nebylo jednoduché, ale našli jsme způsob, jak dojít k výhře,“ řekl Ryan Nugent-Hopkins, který se na vítězství podílel čtyřmi asistencemi.

Počtvrté v řadě prohráli hokejisté Pittsburghu. Podlehli Floridě 1:3 a v tabulce východu zůstali dvanáctí. Vítězství Panthers dvěma nahrávkami režíroval Anton Lundell. Floridský celek je třetí s tříbodovou ztrátou na vedoucí dvojici Boston, New York Rangers.

Góly

Domácí: 01:42. Marčenko, 17:01. Fantilli, 46:26. Činachov, 52:21. Činachov, 59:56. Texier

Hosté: 14:36. Thomas, 57:38. Thomas

Sestavy

Domácí: Greaves (S. Martin) – Blankenburg, Werenski (A), Peeke, Provorov, Jiříček, Bean – Danforth, Jenner (C), J. Gaudreau – Marčenko, Voronkov, Činachov – Bemström, Fantilli, K. Johnson – Olivier, Kuraly (A), Texier.

Hosté: Hofer (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Tucker – Neighbours, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Hayes – Kapanen, Sundqvist, Saad – Vrána, Alexandrov, Toropčenko.

Rozhodčí

Pochmara, Blandina – Murray, Marquis

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

15 713 diváků

Góly

Domácí: 37:04. Ekman-Larsson, 46:10. Luostarinen, 59:33. Barkov

Hosté: 28:05. R. Smith

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Gadjovich.

Hosté: Jarry (Nedeljkovic) – Letang (A), Graves, E. Karlsson, M. Pettersson, Ludvig, Shea – D. O'Connor, Crosby (C), Guentzel – Puustinen, Malkin (A), R. Smith – Hinostroza, Eller, Carter – Johnstone, Gruden, Harkins.

Rozhodčí

Chmielewski, Kea – Galloway, Fournier

Stadion

Amerant Bank Arena, Sunrise

Návštěva

18 640 diváků

Góly

Domácí: 15:16. Bouchard, 21:21. McDavid, 38:30. Draisaitl, 41:32. Bouchard

Hosté: 20:15. Boldy, 20:41. Eriksson Ek, 31:58. Dewar

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Pickard) – Nurse, Ceci, Ekholm, Bouchard, Kulak, Desharnais – Nugent-Hopkins, McDavid, Hyman – E. Kane, Draisaitl, C. Brown – Janmark, R. McLeod, Foegele – Gagner, Hamblin, Ryan.

Hosté: M. Fleury (Gustavsson) – Faber, Brodin, Spurgeon, Middleton, Merrill, Goligoski – Zuccarello, Rossi, Kaprizov – Boldy, Eriksson Ek, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno – Hartman, Dewar, Duhaime.

Rozhodčí

Dunning, Luxmore – Flemington, Knorr

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 176 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud