Zdeněk Janda
26. února 2024 • 17:35

Den hokeje: V akci i Vokoun nebo Dvořák. Příznivci si „sáhnou“ na NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete vidět v akci Tomáše Vokouna nebo Radka Dvořáka, dva české velikány s významnou stopou v NHL? Nebo další hokejové legendy? Nahlédnout do zákulisí NHL nebo si užít společné sledování zápasu mezi Devils a Hurricanes? Pak sobota 9. března je přesně pro vás! V Táboře se totiž uskuteční druhý ročník Dne hokeje, který nabízí spoustu sportovní zábavy i kulturní program. Loni akce sklidila velký úspěch v Karviné. Teď se na velkou show těší Tábor.



Pestrý program od rána do večera. Možnost potkat hokejové hvězdy, získat autogram, vyzkoušet si řadu interaktivních herních prvků.

„V Americe má Hockey Day velkou tradici. Spojuje nejen hokejové nadšence, ale i příznivce kultury a sportu jako takového. Jsme rádi, že se nám i letos podařilo nabídnout tento ojedinělý zážitek i českému publiku a můžeme se opět pokusit spojit lidi napříč komunitami a oslavit s nimi tento velký den,“ říká Adam Šaffer, project manager společnosti Perinvest Group, která akci zajišťuje.

Právě tahle firma má s NHL v Česku velké zkušenosti, právě díky ní mohli čeští fanoušci v minulých letech vidět v O2 aréně naživo i soutěžní zápasy nejslavnější ligy. O tuto možnost nepřijdou čeští příznivci ani v budoucnu, teď je pro ně nachystaná „ochutnávka.“

Vrcholem program bude Zápas legend, v němž se proti sobě postaví tým bývalého brankáře Tomáše Vokouna a Radka Dvořáka, někdejšího skvělého útočníka, jenž se narodil právě v Táboře. Oba váleli i v reprezentaci, dohromady mají pět titulů mistrů světa.

Teď zavzpomínají na staré časy, navléknou se do výstroje a fanoušky přesvědčí, proč byli mistry ve svém oboru. „Moc se na to těším,“ netají Vokoun, který v NHL odchytal 700 utkání, národní tým dovedl ke dvěma zlatým medailím v letech 2005 a 2010. Po konci kariéry si zachytal pouze jednou, teď to bude teprve podruhé. O to větší lákadlo je to pro fanoušky v rámci Dne hokeje.

„Jsem rád, že můžu podpořit tuhle akci v Radkově rodném městě,“ říká brankář, jehož pojí s Dvořákem dlouholeté přátelství. Teď se proti sobě postaví jako soupeři. Ale půjde hlavně o zábavu. O to, aby se fanoušci pobavili.

„Je super, že NHL pořádá podobné akci. Česko je hokejová země, zájem o tenhle sport je u nás obrovský. Navíc letos se u nás pořádá mistrovství světa. A tohle může zájem jenom podpořit,“ vypočítává někdejší brankář, který je druhý v historickém pořadí českých brankářů v NHL. Víc utkání (735) odchytal pouze Dominik Hašek .

Vokoun trvale žije v Americe, kde se věnuje mládeži. Takže o to bude pro fanoušky vzácnější, že ho uvidí znovu ve výstroji. Zápas legend se na zimním stadionu v Táboře odehraje od 15 hodin.

Akce bude probíhat celý den na dvou lokacích – ve Sportovní hale Mír a také právě na zimním stadionu, kde NHL Hockey Day odstartuje Turnajem mládeže. Na něj plynule naváže Zápas legend.

Fanoušci si budou moct vyzkoušet spoustu interaktivních herních prvků, které jsou velmi populární ze zastávek NHL Global Fan Tour.

„Jedná se o velmi oblíbenou věc, se kterou se fanoušci v rámci naší republiky jen tak nesetkají. Lidé si budou moci vyzkoušet virtuální realitu, změřit tvrdost nebo rychlost své střely, zahrát si NHL na PS4 nebo absolvovat test zdatnosti, který využívá NHL k hodnocení hráčů při vstupním draftu,“ vyjmenovává Šaffer, sám někdejší útočník, mistr extraligy se Slavií z roku 2003.

O zábavu se postará i doprovodný kulturní program, který představí tanečníky, kuchařskou show, ale i nejrůznější soutěže o zajímavé ceny. Kulinářská show bude s finalistkou MasterChef Česko Petrou Kamencovou.

Celý den bude atmosféru Dne hokeje přenášet štáb TV Nova, díky čemuž si akci budou moci zažít i fanoušci u televizních obrazovek (na kanálech Nova Sport a Voyo).

Hlavním bodem programu bude společné sledování zápasu New Jersey Devils a Carolina Hurricanes na velkoplošné obrazovce za přítomnosti živého studia TV Nova. Od 18.30 hodin. V akci budou k vidění mimo jiné Ondřej Palát a Martin Nečas .

O přestávkách pak proběhne losování o podepsané dresy aktivních hráčů NHL, a to za přítomnosti hráčů, kteří se představí na ledě v rámci Zápasu legend.

Vstup na Den hokeje je zdarma. Další důvod, proč přijít a užít si skvělou zábavu.

Zápas legend stojí 50 korun a vstupenky se dají pořídit na stránkách hokejového klubu HC Tábor.

Součástí Dne hokeje bude i online seminář NHL - Coaches Clinic pod vedením bývalého asistenta trenéra Ottawy Senators Davise Paynea a bývalého video kouče týmu Dallas Stars Kellyho Forbese.

Jako první si vezme slovo Forbes se svým seminářem Video Coach: Roles and Responsibilities. Sám strávil 14 sezon v texaském týmu Dallas Stars a od roku 2009 působil jako video trenér.

Další část s tématem Goal Scoring obstará Davis Payne, jenž má za sebou více než 24 let trenérské praxe a zkušeností v ECHL, AHL a NHL. Naposledy působil jako asistent trenéra v týmu Ottawa Senators.

K dnešnímu dni je zaregistrováno 480 trenérů, což je zatím rekord v počtu přihlášených.

Seminář vzešel ze spolupráce ČSLH a NHL. Současně hokejový svaz obstará testovací zónu pro mládež a fanoušky, kde si mohou všichni vyzkoušet sílu stisku, počet shybů, skok do dálky a další aktivity v rámci fitness zóny.

Děti se také mohou těšit na maskota české hokejové reprezentace, trofej mistrů světa z roku 2005 nebo Zlatou hokejku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud