Zdeněk Janda
10. března 2024 • 22:40

Unikátní fotka: 11 Art Ross Trophy! Jágr potkal krále i staré známé

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PITTSBURGHU | Bylo to hvězdné setkání. Současného krále NHL. A toho někdejšího, který si v devadesátých letech podmanil ligu jako teď právě on. Connor McDavid a Jaromír Jágr. „Je to úžasný hráč. Všichni jsme mohli vidět, co dokázal,“ řekl o legendě, která má vyvěšený dres 68 pod střechou, útočník Edmontonu. K setkání, u něhož nechyběl reportér iSport.cz, došlo po utkání v PPG Paints Areně, v němž Oilers vyhráli 4:0. Třetím do party byl Leon Draisaitl, kanonýr s českými kořeny.



Nejdřív redaktor iSportu krátce McDavida vyzpovídal. „Určitě by bylo fajn, kdybychom se spolu viděli,“ řekl o Jágrovi.

Stalo se.

Několik desítek minut po utkání druhý nejproduktivnější hráč v historii ligy vstoupil do kabiny Oilers. Nejdřív se pozdravil se starými známými. Třeba s Paulem Coffeym, jedním z nejlepších obránců v historii, po jehož boku začínal v Pittsburghu.

Legendární zadák je součástí vedení Oilers, působí zároveň i jako jeden z asistentů. Ti dva si vždycky mají co říct.

Nebo s Glenem Gulutzanem. Koučem, jenž ho vedl v Dallasu, potom i při krátkém angažmá v Calgary. „Ty jsi mi málem ukončil kariéru!“ smál se na něj. A připomněl mu, že hrál v první formaci s dvojicí rychlíků, kteří jezdili nahoru. Monahan a Gaudreau. Na velké kombinace si nepotrpěli.

„A já byl někde vzadu poslední,“ vtipkoval Jágr, pro něhož byli Flames závěrečnou štací v NHL.

Connor McDavid, Jaromír Jágr a Leon Draisaitl. Na fotce z útrob haly Pittsburghu se sešlo hned 11 Art Ross Trophy...
Connor McDavid, Jaromír Jágr a Leon Draisaitl. Na fotce z útrob haly Pittsburghu se sešlo hned 11 Art Ross Trophy...

Potom si povídal s Leonem Draisaitlem, jenž má české kořeny a umí i trochu česky. Ale na jazyk svých předků si nevěřil, takže si povídali anglicky.

Následně ze sprchy dorazil i současný král NHL. Muž, který pětkrát vyhrál bodování NHL, stejně jako Jágr. Takže když se potom společně vyfotili, bylo zachycených 11 Art Ross Trophy! Pětkrát vyhrál Jágr, pětkrát McDavid, jednou Draisaitl.

Celkem bylo na fotce 3700 bodů v NHL! (Jágr - 1921, McDavid - 953, Draisaitl - 826).

Chvíli si povídali, hvězdy Oilers zajímalo, co Jágr v Pittsburghu opět dělá. Ten mluvil o tom, že je host hokejového kempu, který pořádá Mario Lemieux a jeho nadace. Ten má charitativní podtext, výtěžek pomáhá při vývoji léků proti rakovině.

Potom Jágr přichystal i životní zážitek pro Jiřího Ticháčka. Také s ním se McDavid vyfotil. Nejdřív mu ho Jágr představil, největší hvězda NHL reagovala: „Ahoj, rád tě poznávám.“

Další salva zážitků pro talentovaného obránce, jehož Jágr vzal do Pittsburghu, aby poznal zákulisí NHL. Ale tohle možná ani on nečekal.

Během dne se potkal s Mario Lemieuxem, potom i s McDavidem. Pořídil si i společnou fotku s Erikem Karlssonem, ofenzivním obráncem Penguins.

„Neuvěřitelný den,“ zářil. „Krásně se to sešlo. Tohle se jen tak někomu nepoštěstí,“ vykládal Ticháček ve videorozhovoru pro iSport.cz.

Spolu s Jágrem seděli při utkání v lóži, která patří Mariovi Lemieuxovi. Takže i tam měl možnost popovídat si s dalšími legendami, které spolumajitel klubu pozval na své hokejové kempy.

Ty se uskuteční v hale, pod jejíž stropem visí oba dresy. 66 i 68.

A Ticháček sní o tom, že si jednou v NHL taky zahraje. Tahle zkušenost ho nabije další motivací a touhu pořádně na sobě makat. Na to si ale bude muset ještě počkat.

Teď je hlavní hvězdou Jágr. Legenda i jeho průvodce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud