Květoslav Šimek
5. května 2014 • 11:20

Jaškin poslal vlčí smečku v Calder Cupu dál, v bodování je nejlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lov stále pokračuje! Český útočník Dmitrij Jaškin (21 let) pomohl Chicagu Wolves k postupu do druhého kola Calder Cupu v play off AHL. V rozhodujícím pátém duelu proti Rochesteru (4:2) vypracoval Jaškin vyrovnávací akci a pak vstřelil vítězný a postupový gól. Byl první hvězdou večera a se 7 body (2+5) je nejproduktivnějším hráčem po prvním kole play off.



„To byl zápas!!!“ psal Jaškin na Twitteru. „Nemůžu se cítit lépe!!!“ Chicago vyhrálo sérii 3:2 na zápasy (4:3 v prodloužení, 2:3, 4:0, 2:7 a 4:2) a v dalším kole se utká s Toronto Marlies.

O svém individuálním příspěvku Jaškin diskrétně pomlčel. Nicméně v prvním kole play off byl společně s brankářem Jakem Allenem klíčovou osobností svého týmu. V pěti zápasech nasbíral 7 kanadských bodů a je na špici bodování.

Vyhrát bodování Calder Cupu se zatím povedlo pouze dvěma českým hokejistům. Před rokem triumfoval Ondřej Palát (18 zápasů/ 7+19, Syracuse Crunch) a v roce 1997 byl nejlepší Josef Marha (19 zápasů/ 6+16, Hershey Bears).

Semifinále Západní konference mezi Chicagem Wolves a Torontem Marlies začíná v pátek. O den dřív svou sérii rozjedou Texas Stars (Faksa, Stránský) a Grand Rapids Griffins (Mrázek, Nestrašil, Frk, Nedomlel).

Zatímco v Západní konferenci postoupily čtyři nejlepší týmy dlouhodobé části, ve Východní konferenci favorité padli – skončil první Manchester, druhý Springfield i třetí Binghamton. V semifinále se tak utkají Wilkes-Barre/Scranton Penguins (Uher) s Providence Bruins a St.John’s IceCaps s Norfolk Admirals.

Vstoupit do diskuse
0