Květoslav Šimek
4. listopadu 2014 • 14:44

Jak vyřešit přečíslení? Vzpomněl si na Ovečkina a zahodil bránu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam se hrabe Igor Murín se svým nenápadným posunováním brány! Americký brankář David Leggio (30 let) z Bridgeport Sound Tigers se s tím v utkání zámořské AHL nepáral. Když na něj po chybě v rozehrávce uháněli Dana Tyrell a Lukáš Sedlák ze Springfieldu zcela sami, Leggio bránu za sebou rukama prostě zahodil. A trestné střílení pak Tyrellovi chytil.



Zaskočení útočníci jen koukali, co se to vlastně děje. V jednu chvíli se Tyrell a Sedlák hnali na gólmana sami, ve druhou leží brána na ledě. Leggio ji zcela bezostyšně zahodil. A po zápase pak přiznal, že jej inspirovalo nedávné mistrovství světa.

VIDEO: Leggio se s tím nemazal, bránu zahodil

Leggio byl na mistrovství světa v Minsku jako druhý gólman za zkušeným Timem Thomasem. Do brány se dostal jen jednou, střídal v utkání proti Rusku (1:6). Do brány šel za stavu 1:5 a po chvíli se na něj řítili hned tři ruští útočníci najednou – Ovečkin, Tichonov a Plotnikov. Situace skončila gólem.

„Tohle je strategie na Ovečkina,“ přeposlal na Twitteru zprávu obránce Tomáš Kundrátek, který s Leggiem v minulé sezoně hrával v Hershey Bears.

Možná i proto už Leggio v AHL přečíslení tak daleko zajít nenechal. Bránu vyhodil a bylo. I spravedlnosti ovšem nakonec bylo učiněno zadost. Tyrell, který neproměnil nájezd, se trefil ze hry a Springfield Falcons vyhráli 4:3.

Vstoupit do diskuse
0