7. prosince 2015 • 18:42

Den SNŮ! Hokejový talent Zacha udělal 8 bodů za 23 hodin

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělý víkend zažil český talent Pavel Zacha v zámořské soutěži juniorů OHL. Hokejisté klubu Sarnia Sting měli na programu tři utkání ve dvou dnech. Bývalý útočník Bílých Tygrů z Liberce se blýsknul famózní formou, ve třech zápasech si připsal 9 bodů, z toho osm z nich ve dvou duelech hraných během 23 hodin!



Po letošním draftu se nadějný mladík nevešel do kádru New Jersey. Klub ho poslal z NHL zpět mezi juniory, kde měl velmi vlažný začátek. Pavel Zacha však včas zapnul a o víkendu ukázal, co v něm vězí.

V pátečním utkání se český forvard předvedl úvodním gólem a pomohl svému týmu k výhře 5:2. To však zdaleka nebylo vše. V následujících zápasech, mezi kterými neuběhlo ani 24 hodin, ukázal svůj talent v plné kráse.

Teprve osmnáctiletý útočník si v bitvě proti rivalovi z Atlantické divize Flint Firebirds připsal hned čtyři body. Zářil zejména v první třetině, kdy se předvedl dvěma brankami a jednou asistenci. Hlavně díky jeho výkonu šli hosté do kabin za stavu 3:0. Skvělý výkon korunoval ještě asistencí na rozhodující branku svého týmu a večer uzavřel s bilancí 2+2.

V narvaném programu zámořské soutěže čekalo hráče Sarnia Sting další utkání, aniž by uběhlo 24 hodin. Skvěle naladěný Zacha se znovu trefil hned v první třetině, v ten moment už měl na svém kontě i gólovou asistenci.

Svou momentální herní pohodu ukázal ve třetí třetině za nepříznivého stavu pro jeho tým. Během necelých 40 vteřin dvěma asistencemi zařídil obrat a přispěl k výhře svého týmu. Během 23 hodin zvládl osm bodů za tři góly a pět asistencí.

Díky víkendovým bodovým hodům Zacha stoupá i tabulkou produktivity celé soutěže. Ve 23 zápasech juniorské OHL posbíral  30 bodů. Mezi střelci se 17 brankami patří dokonce mezi TOP 10.

Vypadá to, že se český útočník dostává do formy právě včas. Za necelé tři týdny startuje mistrovství světa dvacítek a Pavel Zacha by měl být při možné absenci Davida Pastrňáka z Bostonu největší hvězdou českého týmu. Tvrdí to i uznávaný novinář kanadského serveru TSN.

Vstoupit do diskuse
0