Adam Sušovský
27. února 2016 • 10:00

Réway zářil ve Švýcarsku, od novináře to ale schytal: Na NHL nemáš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má obrovský talent i šikovné ruce. Jenže… Kariéru slovenské naděje Martina Réwaye provázejí i velké kontroverze a vizitka problémového hráče. Po loňském nečekaném úprku ze Sparty v době, kdy kraloval bodování extraligy, 21letý útočník zářil ve Švýcarsku a touží po NHL. Od jednoho z kanadských novinářů ale schytal velkou ránu: „Myslí si, že je na vrcholu světa, ale na NHL nemá,“ píše server Thehockeywriters.com a naráží na jeho arogantní jednání.



Na Slovensku platí za supertalent. Réwaye tamní fanoušci i média porovnávají s Žigmundem Pálfym. 21letý útočník, který začal sezonu na Spartě, už má za sebou i draft NHL: Práva na něj drží Montreal. Podle hokejového serveru thehockeywriters.com by se jej ale kanadský klub měl co nejdříve zbavit. Novinář John Benedetti se do slovenského hokejisty pořádně opřel!

„Réwayovým problémem není talent nebo chybějící zručnost. Jeho problém ho provází celou kariéru. Jednoduše řečeno má problémy s přístupem a to se nedá skrýt. Povahové rysy drzosti, arogance a povýšenosti jsou na tomto mladém muži evidentní. Odmítá hrát AHL a trvá na tom, že by měl hrát NHL,“ píše tvrdě novinář. „Je mu 21 let a myslí si, že je na vrcholu světa. Neuvědomuje si, že hrát NHL je privilegium.“

Réway začal sezonu na Spartě, ve které se mu na podzim dařilo tak, že dokonce s náskokem vedl bodování celé extraligy. Z ničeho nic si však útočník začal stěžovat na zápasové vytížení a kontroverzní situace dospěla až k jeho nečekanému vyřazení z kádru. Réway poté přestoupil do švýcarského Fribourgu, kde v 18 odehraných zápasech nasbíral 21 bodů (8+13).

Temné scénáře? Hrozí konec sezony

Réway od konce ledna kvůli otřesu mozku nehraje a temné scénáře předpovídají i konec sezony. V příští sezoně by ale rád zabojoval o místo v NHL. Že ale nemá dobrou pověst ani tam, potvrzuje hokejový server. Novinář, jenž Réwaye kritizuje, připomíná jeho spor s trenérem už v zámořské juniorce a zároveň radí Montrealu, aby práva na něj urychleně vyměnil.

Je to škoda, ale jeho talent nepřeváží negativní postoj. Na jeho hru je radost se dívat a v budoucnu by mohl být přínosem, jenže v 21 letech stále nedospěl,“ píše novinář, který hráče sleduje i na sociálních sítích. Na instagramu Réway podle něj například naznačil, že by se mu líbilo, kdyby jej Montreal vyměnil za Jonathana Druina do Tampy. Příspěvek poté hokejista smazal.

„Vyměnit ho, to by byla ta nejchytřejší věc pro Montreal,“ píše server. Canadiens drží na Réwaye práva do roku 2017, pak se slovenský útočník stane volným hráčem. Podle novináře má o Réwaye minimálně jeden jiný klub v NHL zájem a právě proto by se jej měl Montreal co nejdříve zbavit výměnou za jiného hráče nebo volbu draftu. Nejpozději však toto léto.

Vstoupit do diskuse
0