28. února 2017 • 19:25

TOTAL zkrat! Utekl z trestné a brutálně zbil sudího, sedí ve vazbě

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za tohle asi přijde větší trest než kobereček v ředitelně. Mladý hokejista Brandon Day v nedělním finále univerzitního mistrovství NJCAA (National Junior College Athletic Association) v americkém Binghamptonu v afektu napadnul v poslední minutě rozhodčího. Celý incident zachytil na mobil divák v hledišti, incident řeší policie státu New York.



Do konce finálového zápasu mezi týmy Erie Community College a Dakota College zbývalo 39 vteřin, Dakota vedla 7:4, navíc byl vyloučen na dvě minuty nováček v dresu suupeře Brandon Day.

Výsledek utkání byl hotový, zápas se ale v klidu nedohrál. Z trestné lavice Day po chvilce z běsile vystartoval na rozhodčího, kterého krosčekem srazil k ledu a pěstmi začal bušit i do jeho asistenta, až pak nepříčetného hokejisty zkrotili jeho spoluhráči.

VIDEO: Podívejte se na záznam celého incidentu


Rozhodčí zápas následně okamžitě ukončili a Dakotské univerzitě přiřkli její desátý titul v historii NJCAA. Zároveň půjde o titul poslední, soutěž letos hrálo pouze pět univerzit a vedení ligy se rozhodlo v ní od příštího ročníku nepokračovat.

"Jsem otřesený a v šoku, ale zranění žádné nemám," popsal svůj stav pro WBNG napadený sudí.

Hříšník Day byl okamžitě po utkání přemístěn do vazby a obviněn z napadení, k jeho prohřešku se vyjádřil i ředitel Erie Mark Poloncarz.

"Pro někoho, kdo trénuje a hrál hokej celý život, je tohle chování naprosto nepřijatelné. Prezident soutěže Guinn mi doporučil, abychom hráče tvrdě potrestali a zvážili jeho vyloučení ze školy."

Mark Krug, asistent výkonného ředitel NJCAA Quinna, vydal následující prohlášení.

"NJCAA byla informována o incidentu, ke kterému došlo během jeho hokejového zápasu a přijme veškerá nezbytná opatření, aby shromáždila co nejvíce informací o této události. Pokud zjistíme, že došlo k porušení sportovního kodexu naší asociace, budeme tvrdě jednat. Tento typ chování nebude v NJCAA tolerován.

Vstoupit do diskuse
0