13. února 2019 • 13:45

Rozpoutal hon na Bokroše, teď běsnil za mořem. Slováka krotil pořadatel

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete na útočníka slovenské juniorky Martina Pospíšila? Spolu s reprezentačním kolegou Milošem Fafrákem po konci MS dvacetiletých v Kanadě podrobili nemilosrdné kritice poměry v národním týmu a praktiky trenéra Ernesta Bokroše. Teď se Pospíšilovo jméno přetřásá opět. Talentovaný útočník týmu Sioux City Mesketeers se za mořem chtěl servat s fanouškem.



"Hádali se před hráči a to, co říkali jeden druhému, to jsem nechápal. Úplný blbákov a amatérismus. Nedá se ani popsat, jak špatnou náladu vytvářel Bokroš v týmu,“ psal mimo jiné v lednu produkt věhlasné akademie Red Bull v Salcburku na svůj facebookový profil poté, co Slovensko skončilo na MS osmé.

Na sociálních sítích je nyní Pospíšil v "kurzu" opět. Díky videu. V utkání USHL na ledě týmu Omaha Lancers, kde jeho Sioux City prohrálo smolně 3:4 po nájezdech, při pobytu na trestné lavici vystartoval na jednoho z domácích příznivců na tribuně.

Fanoušek Pospíšila zřejmě vyprovokoval, 19letý rodák ze Zvolenu slovní atak neustál a mrštil do hlediště lahev s vodou. Ta mu ale vzápětí přiletěla zpátky a Slovák začal běsnit. Vyskočil na hrazení a příznivce domácích Lancers uchránil od napadení jen člen pořadatelské služby.

VIDEO: Podívejte se na Pospíšilův incident na trestné lavici

"Nebylo to hezké podívání dnes v Ralston Areně," napsalo vedení Sioux City v zápasovém reportu na své oficiální stránky a přidalo i vlastní pohled na celý incident.

"Pospíšil byl během zápasu atakován hráči Omahy, přesto sudí poslali na trestnou lavici jeho. Tam na něj začaly dopadat předměty z hlediště, které na něj naházeli domácí fanoušci. Rozlobeného Pospíšila musel uklidnit pořadatel a byl odeslán na zbytek zápasu do kabiny."

Vedení United States Hockey League se celý incidentem zabývá a je pravděpodobné, že slovenského útočníka potrestá zákazem startu v několika zápasech. Pospíšilova případná absence by byla pro Sioux City, které aktuální okupuje šestou příčku v Západní konferenci USHL, v boji o play off velkou komplikací.

Pospíšil je se 43 body (12+31) ve 33 duelech nejproduktivnějším hráčem Mesketeers a v kanadském bodování celé soutěže je desátý. Mimo bodů sbírá trochu symbolicky ve velkém také trestné minuty, má jich už 98.

Trefně hráčův "charakter" popsal po draftu do NHL v loňském roce, kde si Pospíšila ze 105. pozice osvojilo Calgary, jeden ze skautů ve svém reportu. "Je zábavné ho sledovat, protože je naprosto nečitelný. Pokud je Pospíšil na ledě, stát se může všechno. Do hry dává vášeň i velké emoce. Ne náhodou v minulém ročníku USHL nasbíral ve 49 duelech 253 trestných minut," píše se na stránkách NHL.com.

Slovák Martin Pospíšil, útočník týmu Sioux City Mesketeers v USHL, se za mořem chtěl servat s fanouškem.
Slovák Martin Pospíšil, útočník týmu Sioux City Mesketeers v USHL, se za mořem chtěl servat s fanouškem.

Vstoupit do diskuse
0