13. prosince 2022 • 14:35

Pešánův vyhazov! Končí po třinácti prohrách. Těžké, ale... zní z klubu

Autor: cze
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší trenér české reprezentace Filip Pešán skončil u švýcarského týmu HC Ajoie. Klub to oznámil na svém webu. Z posledních 13 utkání vytěžili svěřenci českého kouče jen tři body a nezapsali jediné vítězství. Na střídačku se postaví sportovní ředitel mužstva Julien Vauclair.



Hlavním důvodem Pešánova vyhazovu byla nespokojenost se současnými výsledky. „Takové rozhodnutí pro nás bylo těžké, ale sportovní situace týmu a výkony v posledních týdnech rozhodly,“ vysvětlil Vauclair pro klubové stránky, zároveň bývalému lodivodovi libereckých Tygrů popřál vše nejlepší do další kariéry.

Mimo Pešána neskončil v trenérském štábu nikdo další, asistenti Ivano Zanatta a Petteri Nummelin u Ajoie zůstávají. Vauclair se vrací do pozice hlavního kouče, povede mimo jiné slovenského útočníka Martina Bakoše.

Čtyřiačtyřicetiletý Pešán spolupracoval od roku 2008 s Libercem, když nahradil Dušana Gregora. U Severočechů postupně prostřídal funkce asistenta trenéra, asistenta generálního manažera, hlavního kouče i sportovního manažera. V sezoně 2015/16 slavil titul, následně i dvě stříbra. 

Předloni začal působit u národního týmu. Na Zimních olympijských hrách v Pekingu zapsal velmi negativní výsledek, když Česko pod jeho velením poprvé v historii nepostoupilo do čtvrtfinále. Pešánovu reprezentační štaci ukončil výkonný výbor k 24. únoru tohoto roku.

Vstoupit do diskuse
6