26. února 2020 • 10:07

Nominace rozhodčích na MS v hokeji: poprvé jede Šír, s ním další dva Češi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři čeští rozhodčí se představí na květnovém hokejovém mistrovství světa ve Švýcarsku. Na turnaj v Curychu a Lausanne byli nominováni hlavní sudí Antonín Jeřábek s Robinem Šírem a čárový Jiří Ondráček. Loni na šampionátu v Bratislavě a Košicích byla čtveřice českých rozhodčích. Účast si zopakuje jen Ondráček, který na Slovensku na MS debutoval.



Sedmatřicetiletý Jeřábek bude nejzkušenějším rozhodčím na šampionátu. Chystá se už na osmé mistrovství světa, na kterých třikrát řídil finálové utkání. Dvakrát byl i na olympijských hrách. Sedmou účast si připíše ruský rozhodčí Roman Gofman.

Šír se v elitní skupině mistrovství světa představí poprvé a je jedním z dvanácti nováčků mezi 32 sudími (16 hlavními a 16 čárovými) z 12 zemí.

Loni na Slovensku se představili jako hlavní Martin Fraňo a Jan Hribik, jako čárový vedle Ondráčka i Miroslav Lhotský. Rekordních pět českých rozhodčích bylo v roce 2015 na domácím turnaji v Praze a Ostravě.

Nominace rozhodčích na MS v Curychu a Lausanne (8.- 24. května):

Hlavní: Antonín Jeřábek, Robin Šír (oba ČR), Andrew Bruggemann, Jeremy Tufts (oba USA), Alexandre Garon, Olivier Gouin (oba Kanada), Roman Gofman, Jevgenij Romaško (oba Rusko), Mikko Kaukokari, Anssi Salonen (oba Finsko), Mikael Nord, Linus Öhlund (oba Švédsko), Mads Fransen (Dánsko), Marian Rohatsch (Německo), Maxim Sidorenko (Bělorusko), Daniel Stricker (Švýcarsko).

Čároví: Maxime Chaput, Dustin McCrank (oba Kanada), Jake Davis, William Hancock (oba USA), Andreas Malmquist, Emil Yletyinen (oba Švédsko), Lauri Nikulainen, Hannu Sormunen (oba Finsko), Nikita Šalagin, Dmitrij Šišlo (oba Rusko), Jiří Ondráček (ČR), Dmitrij Goljak (Bělorusko), Henrik Haurum (Dánsko), David Obwegeser (Švýcarsko), Elias Seewald (Rakousko), Alexander Waldejer (Norsko).

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud