19. dubna 2012 • 17:44

Hokejová osmnáctka prohrála se Švýcary a záchranu si nezajistila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do 18 let vstoupili do skupiny o udržení na mistrovství světa porážkou se Švýcarskem 2:4 ve Znojmě. V případě výhry už se mohli zachránit, místo toho mají nyní ve skupině tři body stejně jako jejich dnešní soupeř a Lotyšsko.



Svěřenci trenéra Jiřího Vebera prohrávali už od 12. minuty, kdy Švýcaři zužitkovali hned svou první přesilovku. Puk tečoval do branky Flavio Schmutz. Druhý gól inkasoval brankář Polívka hned v úvodu druhé části, kdy obrana nechala dorážet Zanggera.

Domácí sice dokázali reagovat kontaktní brankou Ondřeje Slováčka, soupeře ale nechali utéct znovu okamžitě na začátku třetí třetiny. Po 41 vteřinách hry využil další přesilovku Brandi, poslední gól Švýcarů pak vstřelil v 52. minutě znovu Schmutz.

Druhou branku české osmnáctky dal až 27 vteřin před závěrečnou sirénou Jan Hudeček, který bekhendem zužitkoval přihrávku kapitána Šidlíka.

Čechy ještě čeká ve skupině o udržení zápas s Lotyšskem, na programu je v pátek od 15 hodin znovu ve Znojmě. Do divize I sestoupí pouze poslední tým šampionátu.

ČR - Švýcarsko 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky: 27. Slováček, 60. Hudeček - 12. a 52. F. Schmutz, 22. Zangger, 41. Brandi.

Rozhodčí: Gebei (Maď.), Sjöqvist - Yletyinen (oba Švéd.), Hull (Kan.).
Vyloučení: 7:8.
Využití: 1:2.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 473.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud