Jiří Vítek
5. srpna 2019 • 15:00

Hvězdičky české osmnáctky: Extraligoví ostřílenci i klubový srdcař

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští hokejisté na Hlinka Gretzky CupuČeští hokejisté na Hlinka Gretzky CupuFOTO: Hlinka Gretzky Cup

    České hokejisty do osmnácti let čeká těžká zkouška. Mladíci se představí v rámci Hlinka Gretzky Cupu, prestižního turnaje, který se koná v Břeclavi. A reprezentační výběr nabídne spoustu zajímavých jmen. Kdo se řadí mezi největší hvězdy?

  • Jan Bednář, brankář, 16 let, Karlovy Vary

    16letý gólman Jan BednářFoto Daniel Kubelka/hokejkv.cz

    Ještě v prosinci bojoval o post jedničky v juniorce, o měsíc později už chytal extraligu. Turnaj začne jako jednička, za rok by mohl na draftu NHL atakovat hranici druhého a třetího kola.

  • Marek Bláha, obránce, 17 let, Sparta

    Marek BláhaFoto hcsparta.cz

    V uplynulé sezoně sbíral v juniorce téměř bod na zápas, zaujal i výkonem v generálce proti USA. I přes drobný vzrůst (170 cm) zvládá hru tělem, ofenzivními výpady často doplňuje útok.

  • Jan Myšák, útočník, 17 let, Litvínov

    Šestnáctiletý Jan Myšák skóroval už dvakrát v extralize, patří mezi největší naděje českého hokejeFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Krátce po šestnáctinách poprvé naskočil za litvínovské áčko, v extralize odehrál 37 utkání a nasbíral 16 bodů. V Břeclavi by měl bodově táhnout tým, experti ho na draftu tipují na konec prvního kola. 

  • Tomáš Chlubna, útočník, 17 let, Jihlava

    Tomáš ChlubnaFoto Facebook.com/JHC Dukla Jihlava

    Kolem jihlavského odchovance kroužily po sezoně extraligové celky, on se však rozhodl pro setrvání na Vysočině. Produktivní pravák nastřílel v minulé sezoně za reprezentaci dvanáct gólů.

  • Pavel Novák, útočník, 17 let, České Budějovice

    Pavel NovákFoto hcmotor.cz

    Jediný člen českého výběru, který si na turnaji zahrál již před rokem. V sobotu proti USA zaznamenal dva góly. Pokud si udrží výkonnost, ani jeho za rok nemine draft NHL. 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud