Jan Denemark
5. září 2019 • 21:00

Juniorská liga začala i přes zákaz soudu, ale jako pohár DHL

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předběžné vyjádření soudu způsobilo v juniorské soutěži značný neklid. O co jde? Civilní soud nařídil odložení startu soutěže. Dal tak za pravdu Vsetínu, Přerovu a Havířovu, že jejich vyškrtnutí z ligy bylo neoprávněné. A až do ukončení tohoto sporu by se liga neměla podle soudu rozběhnout. První kolo však bylo na programu dnes. České Budějovice odjely na předehrávku do Plzně a utkání se odehrálo (3:1 pro Plzeň). Ne však jako utkání ligové, ale pohárové.



Nejistota. To je asi nejvýstižnější slovo, které lze s novým začátkem Juniorské ligy Akademií spojit. Začne liga? Nezačne? Budou se zápasy normálně počítat? Otázek je mnoho, ale odpovědí je daleko méně. „My normálně jedeme do Plzně utkání odehrát.“ řekl manažer českobudějovické mládeže Jaroslav Liška pro iSport.cz.

„Teprve poté uvidíme, jestli bude utkání bráno za regulérní. Ze svazu v tuhle chvíli nemáme žádné vyjádření. Očekáváme ho v nejbližších dnech.“ Na otázku zda si myslí, že bude utkání standardně započítáváno, v tuto chvíli nedokázal odpovědět. „To je otázka na svaz. My, jako klub jsme se přihlásili do soutěže, která nám byla nabídnuta. Nyní je to jen v kompetenci svazu,“ dodal funkcionář z jihočeského klubu. 

Kluby samotné tedy do poslední chvíle nevěděly, zda utkání, která v nejbližších dnech odehrají, budou do ligy nakonec započítána. A nevěděli to ani samotní hráči. Především pro ně musela být zpráva ze středečního večera přinejmenším nemilá. Celé léto trénujete, jste nažhavení na ligu, která má druhý den má odstartovat, a ráno nevíte, jestli se utkání bude hrát. „Zjistili jsme to včera z internetu.“ řekl útočník juniorky Českých Budějovic Ondřej Vaculík. „Hned jsme si to se spoluhráči posílali. Psali jsme trenérovi, jestli teda budeme hrát, nebo ne. Ten nám řekl, ať to neřešíme, že normálně hrajeme.“

Hokejový svaz k soudnímu vyjádření vydal oficiální stanovisko ve čtvrtek odpoledne, které na nastalou situaci reaguje zvláštním způsobem. Juniorská liga Akademií bude odložena, přesně jak soud rozhodl. Začne, až to bude soudně možné. Do té doby se odehraje dvoukolový turnaj o Pohár DHL. A světe div se, začne již dnes. První dvě ligová kola tedy nebudou ligová, ale pohárová. Toto rozhodnutí těžko může dosáhnout nějakého uklidnění situace.

Svaz měl v zásadě dvě možnosti. Jednu špatnou, tedy zkusit nějakou kličku tak, aby se alespoň hrálo a jednu ještě horší, ligu jeden den před začátkem zastavit. Rozhodl se pro kličkovanou, což je vždy nejistý podnik. Situace už je navíc natolik špatná, že nyní už se budou následky jen hasit. Zásadní chyby přišly daleko dříve. Nedostatek komunikace, přezíravé chování a rozhodnutí, která mládežnickému hokeji rozhodně nepomáhají.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud